24.09.2018.

Proglašeni pobjednici akcije “Volim Ivanić – Cvjetni otok Ivanić 2018”- najljepšu okućnicu ima Silvija Maričić

Ovakav pristup – obilaženje okućnica nije praksa u ostalim gradovima koji provode slične akcije no ovo je naš zaštitni znak jer smatramo da svaka okućnica krije svoju priču koju vam jedino vlasnik može ispričati te bez izlaska na teren dojam ne može biti potpun. Iz tog je razloga važno prijavljivati se na vrijeme. Ove godine imali smo par prijava nakon vremena predviđenog za prijave što je otežalo organizaciju zajedničkog obilaska, te apeliramo da iduće godine obavite prijave u roku. Vesele nas Vaše prijave, a okućnice još i više – rekla je Srna Krtak mag.ing,prosp.arch

Kategorije:
Najljepše uređen okoliš privatne kuće/okućnice – 9 prijava
Najljepše uređen okoliš tradicijske kuće – 0 prijava
Najljepše uređen okoliš ugostiteljskog objekta – 0 prijava
Najljepši cvjetni detalj – 2 prijave
Najljepši balkon – 0 prijava

Dobitnici priznanja: Najljepše uređen okoliš privatne kuće/okućnice

1. MJESTO Silvija Maričić
Okućnica koja oduzima dah oblikovanjem, veličinom i raznolikim biljnim materijalom. U okućnici dominira biljni materijal grupiran u organske izdužene forme. Organsko oblikovanje otvara i zatvara različite poglede, te korisniku koji se šeće travnjakom konstantno priređuje skrivena iznenađenja. Vertikale okućnice – starije drveće postavljeno najčešće rubno zaokružuje cjelokupnu kompoziciju, a ujedno stvara i vrlo poželjan hlad za boravak u okućnici ljeti. Uz kuću na manjem dijelu vlasnica se poigrala s ukrasnim travama i stvorila zanimljiv zeleni tepih. Vrlo dojmljivo i vrlo zanimljivo!

2. MJESTO Šafran Zlata
Okućnica u kojoj dominiraju boje!
Biljni materijal je grupiran po bojama i uz određene elemente okućnice čime je njegov dojam dodatno istaknut. Predvrt okućnice krase geometrijski posađeno ukrasno grmlje čije održavanje pojednostavljuje kružno postavljen mulch. Pravi mali raj nalazi se u srednjem dijelu parcele – između predvrta na početku i klasičnog voćnjaka na kraju u središnjem dijelu nalazi se sjenica okružena biljnim materijalom koje se ističe bojama i različitim teksturama. Uz sjenicu nalaze se manji ružičnjak i vodeni element – prava mala oaza!

3. MJESTO Ana Hiršl Barišec
Vrlo uređena okućnica u procesu stvaranja prepoznatljivog oblikovanja. Biljni materijal, osim u predvrtu gdje je smješten centralno, u ostatku okućnice smješten je uz rubove parcele stvarajući zatvoreniju privatnu oazu. Okućnica odiše jednostavnošću dobivenu geometrijskim formama terase i povrtnjaka u visokim gredicama koje predstavljaju vrlo funkcionalan novitet u okućnicama. Hvalevrijedan je i dječji kreativan kutak – tobogan vezan uz stablo vrbe. Ukratko – kreativno i zanimljivo! S nestrpljenjem očekujemo daljnje razvijanje oblikovanja ove okućnice.

Nagrada za cvjetne detalje okoliša stambene zgrade kod DV Žeravinec

Vrlo je pohvalno, a ujedno i inspirirajuće vidjeti kreativan rad grupe ljudi! U okolišu ove zgrade skrivaju se brojni kreativni elementi, a jedan koji bismo izdvojili je klupa s penjačicom.

Svakako moramo napomenuti da je ove godine dodijeljeno posebno priznanje za profesionalnost, uslužnost i ljubaznost koje je primila Kristina Sabljak djelatnica U.O. Pečenjarnica iz Ivanić-Grada.

Tekst i foto: Portal Volim Ivanić