17.09.2018.

U rujnu sljedeće godine svoja će vrata otvoriti Poduzetnički inkubator u Ivanić-Gradu

Do rujna 2019. godine Ivanić- Grad će imati završen Modularni drvno-tehnološki poduzetnički inkubator za mlade poduzetnike koji će se izgraditi na Poslovnoj zonu UPU 6. U narednom periodu bit će raspisana javna nabava za izvršitelja radova. Na površini većoj od 700 m2 izgradit će se 17 zasebnih funkcionalno- prostornih jedinica namijenjenih korisnicima infrastrukture, među kojima 7 proizvodnih jedinica i 6 jedinica za uredsko poslovanje.

-Riječ je o projektu koji će davati povoljne uvjete stanarima inkubatora, a u ovom slučaju to su mladi poduzetnici. Ovaj inkubator mladim poduzetnicima donosi jako puno. Pokazalo se da u Gradu nema dovoljnih prostornih kapaciteta za poduzetnike koji su građeni upravo za tu namjenu. Oni će tamo na jednom mjestu imati svu potrebnu infrastrukturu. Ono što je još važnije je do da će oni tri godine imati našu potporu, kao i potporu Razvojne agencije Grada Velike Gorice te Panonskog drvnog centra kompetencija Virovitica, koji je naš strateški suradnik na ovom projektu- ispričao nam je direktor Razvoje agencije IGRA Valentin Gadža.

Već sada postoji ogroman interes poduzetnika da budu dijelom Poduzetničkog inkubatora.

-Imali smo u početku male strahove hoće li to biti popunjeno. Međutim, pokazalo se da je interes ogroman, te je već sada premašio kapacitete inkubatora- rekao nam je direktor Gadža.

Vrijednost projekta je 8,3 milijuna kuna, od čega EU osigurava 99,7 posto sredstava.

Teskt: Igor Đuran