09.08.2019.

Obilazak radova na dječjem vrtiću u Posavskim Bregima

Gradonačelnik Javor Bojan Leš je sa suradnicima obišao radove u tijeku na rekonstrukciji Dječjeg vrtića Ivanić-Grad, objekt Tratinčica u Posavskim Posavski Bregi.

Projekt je podijeljen u dvije faze te ukupna investicija za ovaj projekt iznosi 1.884.742,00 kuna, od čega vrijednost građevinsko obrtničkih radova iznosi 1.641.067,00 kuna, dok vrijednost opreme iznosi 243.675,00 kuna.

Građevinsko obrtnički radovi obuhvaćaju kompletno unutarnje uređenje: nove elektro instalacije, vodovodne i odvodne instalacije i nove strojarske instalacije, uređenje sanitarnih čvorova i nove sanitarije, novi radijatori, novi podovi (parket i keramičke pločice – podne i zidne), nova unutarnja stolarija, protupožarna vrata, vatrodojavna centrala, četvora evakuacijska vrata sa panik okovom,  bojanje zidova, nova rasvjetna tijela, nova septička jama te nadstrešnica nad ulazom.

Dok je u sklopu nabave nove opreme predviđeno opremanje kuhinje, praonice, garderobe i zamjena bojlera.

Vanjski radovi na projektu će obuhvatiti sprave dječjeg igrališta koje se sastoje od tunela za provlačenje sa elementima za igru, igraonica – gusarski brod, te antitraumna podloga.

Obnova dječjih vrtića na području grada, kako je rekao gradonačelnik Javor Bojan Leš, uz sve ostale mjere u predškolskom i školskom odgoju, su najbolje demografske mjere i pokazatelj da djece u Gradu ima.

Projekt je sufinancirala Agencija za plaćanje u poljoprivredi u iznosu od 1.307.000,00 kuna (70%), dok je razliku od 577.742,00 kuna (30%) podmirio Grad Ivanić-Grad iz gradskog proračuna.