21.02.2019.

Skupština Društva prijatelja prirode 2019.

Godišnja izvještajna skupština DPP-a održana je u subotu 16. veljače na staramo mjestu – u Društvenom domu u Graberju Ivanićkom gdje se okupilo svekoliko članstvo, vjerni naši prijatelji iz planinarskih društava, udruga s područja Grada Ivanić-Grada i gradskih institucija, što je činilo odličan temelj za tradicionalno dobro raspoloženje i pozitivne emocije, koje redovito obilježavaju naša druženja.

U radnom dijelu (onom ozbiljnijem) skupštine, prisutni su bili upoznati s bogatim radom Društva u protekloj 2018. godini. Program rada Društva prijatelja prirode u 2018. godini bio je podijeljen u tri skupine:
1. Program planinarskih aktivnosti i pohoda,
2. Program aktivnosti u sklopu manifestacija Grada Ivanić-Grada,
3. Program ostalih aktivnosti.

Osnovni naglasak naših aktivnosti kao i svake godine bio je na ispunjenju Plana planinarskih pohoda, kojeg smo „odradili“ više nego zadovoljavajuće o čemu nas je nadahnuto i iscrpno izvijestio predsjednik komisije za planiranje planinarskih pohoda Goran Tudović.
Program aktivnosti u sklopu manifestacija Grada Ivanić-Grada odrađen je u cijelosti što se odnosilo na:
7. Zelenu čistku, 2. Vatrogasni tečaj/vježba – Gašenje šumskog požara u Graberskom Brdu, 1. Planinarsko hodanje i foto safari, šumom Marča, 6. foto safari „Čudesna šuma Žutica 2018.“, 5.susret planinara u sklopu 14. Bučijade, Susret prijatelja prirode Zagrebačke županije, 5. izložba gljiva u sklopu 14. Bučijade.

U ostalim aktivnosti Društva najviše smo se angažirali oko naše planinarske kuće u Graberskom Brdu gdje su izvršeni mnogi radovi na „kompletiranju“ kuće.O Program aktivnosti u sklopu manifestacija Grada Ivanić-Grada i Program ostalih aktivnosti, izvijestila nas je predsjednica našeg planinarskog društva Sanjica Laušin.

Planinarski planovi za ovu godinu jednako su tako ambiciozni uz dodatak novih aktivnosti vezanih uz gradske manifestacije te opremanje i stavljanje u funkciju planinarske kuće u Graberskom brdu, trasirane i označavanje turističkih i planinarskih pješačkih staza na području šume Marča i organizacija Planinarske škole u suradnji s HPS-om i HGSS. Moramo se zahvaliti gostima, a i članovima Društva što su sa strpljenjem i pažnjom odslušali izdašna izlaganja.

Na kraju radnog dijela skupštine, naši gosti i prijatelji počastili su nas riječima potpore našem radu i aktivnostima, riječima koje su višestruko dokazane kroz razumijevanje i suradnju na čemu smo im više nego zahvalni, a što su neki dokazali i potpisivanjem pristupnica i tim činom postali članovi DPP-a.

A što se događalo poslije radnog dijela skupštine – dođite i provjerite na našim druženjima – sigurno nećete požaliti.
Foto: Zoran Ožetski
Tekst: Damir Škender