21.01.2019.

Javna rasprava o Prijedlogu VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije

Javna rasprava o Prijedlogu VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije traje od danas, 21. siječnja do utorka, 19. veljače 2019. godine. Istovremeno će trajati i javna rasprava o Strateškoj studiji o utjecaju VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije na okoliš.

Prijedlog VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije izložit će se na javni uvid svakog radnog dana u periodu od 9:00 do 15:00 sati u sjedištu Zagrebačke županije (Ulica grada Vukovara 72/V) te sjedištima svakog grada i općine na području županije. Točan popis županijskih gradova i općina s adresama sjedišta možete saznati ovdje.

U digitalnom obliku elaborati se mogu pregledati ovdje te u informacijskom sustavu prostornog uređenja na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, dok se Prijedlog VII. Izmjena i dopuna Plana može pregledati i na stranicama Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije.

Tijekom trajanja javne rasprave održat će se i 4 javna izlaganja o Prijedlogu novog Prostornog plana i Strateškoj studiji o utjecaju na okoliš prema sljedećem rasporedu:

  • srijeda, 23. siječnja 2019. godine u hotelu International (Miramarska 24, Zagreb) s početkom u 10:00 sati
  • četvrtak, 24. siječnja 2019. godine u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica (Zagrebačka 37) s početkom u 10:00 sati
  • petak, 25. siječnja 2019. godine u Velikoj vijećnici Grada Zaprešića (Trg žrtava fašizma 1) s početkom u 10:00 sati
  • utorak, 29. siječnja 2019. godine u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad (Moslavačka 11) s početkom u 10:00 sati.

Zainteresirane osobe i sudionici javne rasprave svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na Prijedlog VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije mogu izjaviti usmeno na zapisnik za vrijeme javnih izlaganja ili dostaviti u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom: „Javna rasprava o Prijedlogu VII. izmjena i dopuna Plana i o Strateškoj studiji“. Pismeno mišljenje, prijedlog i primjedbu je potrebno poslati u razdoblju trajanja javne rasprave i to zaključno do 19. veljače 2019. godine.