25.01.2019.

Održana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada

Jučer je u Spomen domu Alojza Vulinca održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada. Nakon aktualnog sata prihvaćen je Plan rada Gradskog vijeća za 2019. godinu, kao i Odluka o raspoređivanju sredstava iz Proračuna za redovito financiranje političkih stranaka i člana izabranog s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću koje i dalje ostaje u iznosu od 650 kuna mjesečno po vijećniku.

Donesena je i Odluka o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu na području Grada koji će nakon prijedloga Odbora za financije i proračun umjesto predloženih 300 iznositi minimalnih 150 kuna po krevetu.

16 prisutnih vijećnika jednoglasno je prihvatilo kreditno zaduženje Grada s namjenom financiranja projekta Energetske obnove zgrade Civilne zaštite i Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad u Omladinskoj ulici u iznosu od 727.800 kuna u Hrvatskoj banki za obnovu i razvitak uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0,25 %. Ostatak potrebnih sredstava za energetsku obnovu sufinancirat će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sa 715.000 kuna.

Prihvaćena je ponuda za kupnju nekretnine u Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad Sjever- Zoni 6 tvrtke „Aronija uživo“ iz Zagreba koja će biti povezana sa već kupljenim zemljištem tog trgovačkog društva zbog proširenja kapaciteta. Izglasane su i izmjene i dopune Programa javnih potreba u području predškolskog odgoja i obrazovanja, te skrbi o djeci rane i predškolske dobi za ovu godinu kojim je prihvaćeno sufinanciranje smještaja djece u Dječjem vrtiću Roda čiji barem jedan roditelj ima prebivalište na području Grada Ivanić- Grada.

Na samom kraju sjednice vijećnik Krešimir Golubić i Mirna Češković pozvali su prisutne na 31. po redu Karate kup Mladosti koji će biti održan 10. veljače u Sportskoj dvorani Žeravinec te današnje predavanje u Pučkom otvorenom učilištu povodom nacionalnog dan borbe protiv raka vrata maternice, dok je gradonačelnik Javor Bojan Leš najavio gostovanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Ivanić- Gradu.

Izvor: Obiteljski radio Ivanić