22.01.2019.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dolazi u trodnevni posjet Zagrebačkoj županiji

Nakon posjeta i obilaska devetnaest hrvatskih županija tijekom protekle četiri godine, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 23. do 25. siječnja boravit će u Zagrebačkoj županiji. U sjedištu Županije predsjednica Grabar-Kitarović održat će sutra sastanak sa županom Stjepanom Kožićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom, zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela te saborskim zastupnicima. Nakon sastanka u Zagrebu, Predsjednica će posjetiti gradove Zaprešić i Samobor te općinu Brdovec.

U Vršilnici Novih dvora u Zaprešiću Predsjednica će se sastati s gradonačelnicima gradova Zaprešića, Samobora, Svete Nedjelje te načelnicima općina Stupnik, Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća. Nakon obilaska proizvodnog pogona tvrtke „Roca Croatia“ d.d., posjetit će Kuglački klub Zaprešić, Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor te će obići dvorac Lužnica, a u Osnovnoj školi „Pavao Belas“ u općini Brdovec, zajedno s djecom, čitat će ulomak iz romana „U registraturi“ Ante Kovačića. Posjetom Srednjoj strukovnoj školi Samobor i općini Bistra predsjednica Grabar-Kitarović završit će prvi dan boravka u Zagrebačkoj županiji.

Drugi dan boravka kreće iz Velike Gorice

Sastankom s gradonačelnicima gradova Velike Gorice i Jastrebarskog te s načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Zagrebačkoj županiji. U Velikoj Gorici susrest će se i s predstavnicima nacionalnih manjina, braniteljskih udruga te građanima i predstavnicima udruga s područja Zagrebačke županije. Tijekom boravka u Velikoj Gorici Predsjednica će položiti vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima „Golubica“.

Nadalje, obići će Distributivni centar za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec te se susresti s proizvođačima voća i povrća, a u Pisarovini će posjetiti proizvodni pogon tvornice „Konning metali“ d.o.o. U općini Krašić Predsjednica će položiti cvijeće ispred spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu te posjetiti njegovu spomen-sobu. Obići će proizvodni pogon tvornice stolarije „ŽE-MA“ d.o.o. u Krašiću te hotel „Princess“ i tvrtku „Drvo-proizvod“ u Jastrebarskom. Susretom s vinarima s područja Zagrebačke županije u vinariji Kolarić predsjednica Grabar-Kitarović završit će posjet Jastrebarskom.

U petak obilazak istoka Zagrebačke županije

U petak, će Predsjednica posjetiti istočni dio Zagrebačke županije. U Gradskoj vijećnici Ivanić-Grada održat će sastanak s gradonačelnicima gradova Ivanić-Grada, Vrbovca, Svetog Ivane Zeline i Dugoga Sela i s načelnicima općina Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ, Bedenica, Dubrava, Gradec, Farkaševac, Preseka i Rakovec te se susresti s građanima i predstavnicima udruga. U Ivanić-Gradu Predsjednica će obići Specijalnu bolnicu Naftalan i gradilište u sklopu bolnice, a u Vrbovcu susrest će se s udrugom žena „Vrbovečka pera“ i obrtnicima s vrbovečkog područja. U nastavku slijedi susret s mještanima općine Rakovec te posjet tvrtki „Kudelić“ d.o.o. u općini Bedenica.

Posjetom vatrogascima DVD Sveti Ivan Zelina i susretom s predstavnicima Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije predsjednica Grabar-Kitarović započet će posjet Svetom Ivanu Zelini, gdje će posjetiti i Udrugu Srce – Udrugu djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Uslijedit će posjet tvrtki „Iverpan“ d.o.o. u Donjoj Zelini te „Obiteljskoj sirani Kusanovec“ u Dugom Selu. Trodnevni boravak u Zagrebačkoj županiji Predsjednica će završiti u Dugom Selu susretom s građanima te prigodnim programom učenika Glazbene škole Dugo Selo i KUD-a Preporod.