29.01.2019.

Učenici Srednje škole Ivan Švear posjetili Europski parlament

Učenici Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad, članovi Foto-video družine „Lumière“, osvojili su četvrto mjesto na video-natječaju „Ovaj put glasam“ u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Njihov uradak je dostupan na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=8cSNBUc_lh8

Za ostvareni uspjeh, skupina od 24 učenika i 3 profesora, pozvana je i nagrađena studijskim posjetom Europskom parlamentu u Strasbourgu te sudjelovanjem na programu pod nazivom „EUROSCOLA Day“ koji se održao 18. siječnja 2019.g. U okviru navedene manifestacije, učenici naše Škole imali su priliku upoznati svoje vršnjake iz 22 europske zemlje te raspravljati i iznijeti svoja promišljanja o relevantnim i aktualnim temama poput održivog razvoja, migracijske politike, zapošljavanja mladih unutar Europske unije, predstojećih izbora za Europski parlament, ostvarivanja ljudskih prava u državama članicama itd.

Učenici su studijskim putovanjem u Strasbourg i posjetom Europskom parlamentu, stekli veliko iskustvo i dobili priliku za unapređenje svojih komunikacijskih i socijalnih vještina te osnažili vlastitu ulogu i vrijednost mladih kao nositelja proaktivne politike unutar Europe.

U zajedničkim raspravama s vršnjacima i predstavnicima Europskog parlamenta, istaknuli su se svojim znanjem i kompetencijama te dostojno predstavili našu Školu i državu Hrvatsku.