04.07.2019.

Dario Dovranić osvojio brončanu medalju na Nacionalnom prvenstvu Hrvatske

U organizaciji Biciklističkog kluba Fortica iz Šibenika a pod pokroviteljstvom Hrvatskog biciklističkog saveza , u okolici Šibenika održana su 29. i 30.6.2019.ovogodišnja državna prvenstva u vožnji na kronometar i u cestovnom biciklizmu:

  • Prvenstvo Hrvatske u pojedinačnom kronometru
  • Prvenstvo Hrvatske u cestovnom biciklizmu.

Na obje utrke sudjelovali su, uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada odnosno Komunalnog centra Ivanić, članovi Biciklističkog kluba Ivanić i vratili se u Ivanić-Grad sa osvojenom brončanom medaljom koju je, u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojio Dario Dovranić u pojedinačnom kronometru.!

Državno prvenstvo u pojedinačnom kronometru vozilo se po velikoj vrućini na kružnoj stazi Podi-Dubrava dugačkoj 9.4. km.

U kategoriji kadetkinja članica BK Ivanić Klara Rodeš osvojila je odlično četvrto mjesto a Dario Dovranić u svojoj seniorskoj kategoriji vozača „do 23 godine“ osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju koju mu je na svečanom proglašenju uručio Tomislav Zadro, predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza. Veliki je to i vrijedni rezultat Daria Dovranića koji je u konkurenciji svih najboljih vozača iz Hrvatske još jednom potvrdio da spada u sam vrh biciklizma u Hrvatskoj.

Drugi dan ekipa BK Ivanić sudjelovala je na utrci za Prvenstvo Hrvatske u cestovnom biciklizmu koja se održala na kružnoj stazi na relaciji: Ićevo-Rupe-Dubravice-Plastovo-Ićevo. Dužina kruga bila je 17 km. Staza je bila vrlo zahtjevna i opasna no organizator BK Fortica je poduzeo sve potrebno da je dobro osigura tako da su vozači imali pred sobom „samo“ naizmjenično dugačke i teške uspone i nešto kraće nizbrdice i sunce koje je nemilosrdno peklo od početka do kraja utrke. Takva staza bila je preteška za Klaru Rodeš koja je morala odustati u posljednjem, drugom krugu a nakon odvoženih pet od predviđenih šest krugova, odlukom sudaca, morao je nakon prevezenih 85 km odustati i Dario Dovranić.. Na utrci seniora su zasluženo pobijedili, u kategoriji „elite“, Josip Rumac (1. mjesto) i Radoslav Rogina (2.mjesto), profesionalni vozači koji inače voze za vrhunske inozemne klubove, koji su se odmah u prvom krugu odvojili od grupe i napravili nedostižnu prednost pred svim ostalim biciklistima.

U nastavku sezone BK Ivanić planira nastupiti 7. 7.2019. na Cestovnom brdskom prvenstvu Grada Zagreba koje će se održati na Sljemenskoj cesti u organizaciji BK Ciklus iz Zagreba a približava se pomalo i nastup na utrci za KUP Hrvatske 2019.- 49.Memorijal Stjepan Grgac koji će se održati 18.8.2019. s početkom u 10.00 sati.