21.03.2019.

Članovi Udruge J. J. Posilović provjerili radove oko izrade spomenika nadbiskupu Posiloviću

Članovi Udruge nadbiskup Josip Juraj Posilović iz Ivanić-Grada proteklog vikenda, zajedno sa župnikom vlč. Brankom Koretićem, posjetili su akademskog kipara Ivana Kujundžića u njegovom radnom prostoru u Hrebincu u općini Brckovljani, javljaju iz Župe Sv. Petra apostola.

Umjetnik nas je srdačno primio, te nas uz piće dobrodošlice ukratko upoznao sa svojim dugogodišnjim radom. Posebno nam je približio sada već gotovo završenu maketu spomenika nadbiskupu J. J. Posiloviću, koji će na inicijativu Udruge, a uz nositeljstvo projekta od strane župe sv. Petra Ivanić-Grad i Sisačke biskupije te uz svesrdnu pomoć Grada Ivanić-Grada biti svečano otkriven 26. travnja 2019. godine – kazali su.

 

Spomenik će biti postavljen u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu ispred prelijepe crkve sv. Petra apostola, koja svoju ljepotu duguje svom domaćem sinu, rođenom ivanićaninu nadbiskupu Posiloviću.

Otkrivanje spomenika predviđeno je za 26. travnja, dok bi se prije toga, 8. travnja održati Tribina o nadbiskupu Posiloviću u Maloj dvorani POU-a u Ivanić-Gradu, nakon sv. mise u župi sv. Petra u Ivanić-Gradu.

prigorski.hr