22.03.2019.

Narcisi za borbu protiv raka dojke

Udruga ‘Edukacijom protiv raka dojke’ Zagrebačke županije ovu subotu 23.3.2019. održava tradicionalnu humanitarnu akciju Dan narcisa za borbu protiv raka dojke. Akcija se održava osamnaestu godinu zaredom, a akcija se sada provodi u svim gradovima županije, nekim općinama, ali i mjestima gdje postoje ljudi koji za to imaju volju i želju.

Najveći dio sredstava prikupljenih prodajom narcisa ide za ultrazvučna snimanja i pretrage onim ženama koje kod edukacija udruge ili često puta direktno u udrugu jave da imaju neki problem s dojkom ili im hitno je nešto potrebno, dok jedan dio odlazi za rad Udruge i za prostor koji plaćaju.

Grad Ivanić-Grad već niz godina podržava ovu vrlo važnu i vrijednu akcija koja upoznaje sve žene s mogućnošću edukacije koje provodi Udruga i s besplatnim mamografskim pregledima.

Na našu veliku žalost dio cvijeća koje smo planirali preuzeti za akciju u našem gradu je stradao zbog vremenskih uvjeta te ovu godinu nećemo imati priliku održati prodaju narcisa i na taj način pomoći prikupiti potrebna sredstva, ali ćemo nastaviti podupirati rad udruge na ranom otkrivanju ove opake bolesti za potrebu koje smo osigurali pomoć u iznosu od 5.000,00 kuna.“ – Javor Bojan Leš