27.03.2019.

U Poduzetničkoj zoni u Ivanić-Gradu radovi u punom jeku

Ukoliko ste se provezli gradskom obilaznicom mogli ste primijetiti da Poduzetnička zona u Ivanić-Gradu polako poprima posve novu vizuru.

S lijeve strane na ulazu u zonu nalazi se objekt sa sivim pročeljem u vlasništvu Ljiljan S d.o.o., koji u skladu s priloženim gospodarskim programom planira izgradnju proizvodno-distributivnog centra za proizvodnju i distribuciju građevinskog materijala. Predviđeno je otvaranje do 10 radnih mjesta.

Iza Ljiljan S d.o.o., u tijeku je postavljanje betonskog skeleta buduće hale Legenda promet d.o.o.

Sukladno gospodarskom programu navedenog trgovačkog društva u planu je izgradnja proizvodne hale za proizvodnju proizvoda od papira – praznih cigaretnih tuba i skladišni prostor, a nakon izgradnje gospodarskih objekata u proizvodnom pogonu planira zaposliti ukupno 22 djelatnika na poslovima pakerice na stroju, operateri stroja, skladištari i voditelj pogona.

Slijedeća parcela na kojoj su također krenuli radovi odnosi se na izgradnju i opremanje Modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora Grad Ivanić-Grad kojim će se osigurati potrebna infrastruktura za potporu razvoju poduzetništva na području grada i okolice. Planirani modularni objekt korisne površine 722,70 m2 sastoji se od 6 jedinica za uredsko poslovanje i 7 proizvodnih jedinica. Poduzetnički inkubator u svojem djelovanju osim najma prostora za poslovanje i proizvodne aktivnosti poduzeća predviđa i pružanje različitih usluga iz domene poslovnog savjetovanja i edukacije za potrebe stalnih stanara, kao i za povremene korisnike i posjetitelje infrastrukture.

Preostale prodane parcele čekaju pripremu građevinskih dozvola od strane investitora, dok je Grad Ivanić-Grad trenutno u fazi pregovora sa još dva velika investitora.