06.05.2019.

Mali sportaši preplavili Ivanić-Grad na Turneji radosti

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u petak u sportskom centru Zelenjak. Stotine osnovnoškolaca preplavili su Ivanić-Grad i pretvorili ga u centar amaterskog sporta Hrvatske...

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Tomislav Cuvaj, zamjenik gradonačelnika i Tihana Butoracpredstavnica Plazma Sportskih igara mladih.

Gospodin Cuvaj je tom prilikom istaknuo:

'Sretni smo što su Plazma Sportske igre mladih i ove godine u Ivanić- Gradu. Potičemo sve programe usmjere prema djeci i edukaciji o važnosti bavljenja sportom.'

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donijela je Hana Kroužil, mlada ambasadorica Plazma Sportskih igara mladih i dugogodišnja sudionica Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Ivanić-Grada koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjedničke ekipe u graničaru Munjevite Sove i Kloštarci plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Nikola Bobić, Una Cvijanović, Eugen Tomaj i Anđelina Živko.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici policijske uprave Zagrebačke, P.P. Ivanić-Grad su spremno pokazali čime se sve bave i educirali o ponašanju u prometu.

U Coca-Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/2632594383434528/?ti=cl “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/ i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i