02.05.2019.

Margareta Franković u odličnoj formu već na početku streljačke sezone

Margareta Franković, članica Streljačke udruge sveti Mihovil Lučko, odličnim nastupom na I turniru MK oružjem, ISSF programa, 25 i 50 metara, na SIUS - ASCOR elektronskim metama, startala sa streljačkom sezonom 2019..g., a nastupila je u disciplini 25 metara sportski pištolj 30+30 hitaca žene, po ISSF pravilima (25 m sport pistol women).

U subotu 20. travnja 2019.g., održano je sportsko natjecanje u streljaštvu sportskim pištoljem malog kalibra u prostoru streljane Streljačkog društva „Dalmacijacement“  Solin i uvršteno je u Kalendar Hrvatskog streljačkog saveza kao prvi izborni MK Turnir za  ISSF World Cup Rifle/Pistol Munich 2019 (21-24  svibnja) a kasnije europsko prvenstvo, odnosno ostvareni rezultat na 1. i 2. MK turniru dati će streljačku reprezentaciju RH.

Ostvarenim rezultatom od 554 kruga – po serijama precizni dio  = 275 krugova, brzi dio = 279 krugova ili ukupno 554 kruga s deset unutarnjih desetki, ostvarila je četvrto mjesto u ove godine povećem broju natjecateljica.

Naša SU sveti Mihovil Lučko, ove natjecateljske sezone ostvarila je pozitivan pomak, u smislu mogućnosti ekipnog nastupa u ISSF program sport pistol žene, time što je Katarina Nekić (prošlogodišnja vice prvakinja u dvije discipline na prvenstvu RH oružjem velikog kalibra) pronašla motiva da se posveti ovoj olimpijskoj pištoljskoj disciplini, tako da je na ovom natjecanju rezultatom ostvarila deseto mjesto.

Margareta je ovim nastupom pokazala odličnu formu već na početku streljačke sezone, odnosno to je jedini način da se nametne rezultatima stručnoj komisiji i Izvršnom odboru Hrvatskog streljačkog saveza da ju razmatra za članicu reprezentacije.

Sljedeća natjecanja za Margaretu  i Katarinu već su  2. i 3. svibnja  u  Češkoj republici, odnosno natjecanje pod nazivom 50th GP of Liberation Plzen, djevojke će se natjecati na međunarodnom sportskom natjecanju između više od 750 sudionika, a u njihovoj disciplini natjeće se više 0d 80 djevojaka a među njima i svjetski rangiranih dugogodišnjih natjecateljica, tako da će im trebati i ponešto sportske sreće za bolji plasman.