10.05.2019.

U POU Ivanić-Grad otvorena izložba kutinskog slikara Želimira Šiška

U galerijskom prostoru POU, u srijedu, 8. svibnja 2019. godine otvorena je izložba kutinskog slikara Želimira Šiška, pod nazivom „Krajolici“. Iako je ova izložba Šišku već 82. samostalna izložba, prvi puta izlaže u našem gradu. Dosad je sudjelovao na mnogim skupnim izložbama i brojnim likovnim kolonijama. Želimir Šiško rođeni je Siščanin, koji je svoje slikarsko umijeće, među ostalim, crpio i od poznatog sisačkog akademskog kipara, Želimira Janeša. Šiško je jedan od autora koji svakako obilježavaju likovnu scenu Moslavine.

Autor je poznat po pastelu kao svojoj omiljenoj tehnici koju je godinama usavršavao, a građanima Ivanić-Grada se predstavio upravo u toj tehnici s tridesetak slika krajolika najviše poznatog nam, moslavačkog kraja, ali i s pokojom slikom dalmatinskih motiva. Svojim slikama toplih boja, pomalo nestvarnih krajolika s motivima Lonjskog polja, šuma i voda, donio nam je izgubljeni mir.

Svojim dolaskom, otvorenje izložbe uveličali su zamjenik župana Zagrebačke županije, gospodin Hrvoje Frankić i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, gospodin Željko Posilović koji je izložbu ujedno i službeno otvorio. Stručni osvrt na izložbu dala je Petra Korbus, kustosica Muzeja Ivanić-Grada te nam na taj način približila umjetnikov svijet krajolika.

Otvorenje izložbe prigodnim pjesmama popratile su i uveselile „Kutinske dunje“, ženski vokalni ansambl pod vodstvom prof. glazbene kulture Tomislava Brajdića.

Izložba ostaje otvorena do 21. svibnja 2019. godine.