22.11.2019.

Posjet delegacije Visoke škole Ivanić-Grad Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu

Delegacija Visoke škole Ivanić-Grad, koju su sačinjavali privremeni dekan Mile Marinčić, predstavnik Visoke škole Ivanić-Grad, ravnatelj SB Naftalan Goran Maričić, predstavnik nastavne baze i član Upravnog vijeća VŠIG te predstavnik Osnivača Visoke škole Ivanić-Grad zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj prošle je srijede 20. studenog posjetila Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu.

Radni sastanak na Fakultetu zdravstvenih studija održan je 21. studenoga u 9.00 sati. Na sastanku ispred Fakulteta zdravstvenih studija sudjelovali su prof. dr. Arzija Pašalić, dekanica, prof. dr. Jasmina Mahmutović, prodekanica za međunarodnu suradnju ,prof. dr. Bakir Katana, prodekan za I ciklus studija , prof. dr. Amila Jaganjac, prodekanica za II ciklus studija ,prof. dr. Amra Mačak Hadžiomerović, prodekanica za III ciklus studija i znanost , doc. dr. Samir Bojičić, prodekan za financije i razvoj te doc. dr. Eldad Kaljić, rukovoditelj studijskog programa Fizioterapija.

Delegacije su u ugodnom razgovoru na sastanku koji je trajao gotovo dva sata predstavile svoje institucije, a zatim se razgovaralo o položaju zdravstvenih studija kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na studij fizioterapije. Delegacije su zaključile, kako se u pravcu pokretanja i formiranja zdravstvenih studija susreće gotovo si istim problemima u obrazovnom sustavu obaju država.

Na sastanku je kao jedna od glavnih tema bio i dogovor o mogućoj suradnji između Visoke škole Ivanić-Grad i Fakulteta zdravstvenih studija. Dekanica prof. dr. Arzija Pašalić je izrazila spremnost i otvorenost za sve oblike suradnje vezane uz studij, razmjenu profesora, studenata i sl. Suradnja je načelno dogovorena s tim da su se obje strane usuglasile da se pripremi Ugovor o partnerstvu koji bi se potpisao nakon što ga prihvate obje strane.

Sastanak je završen u vedrom raspoloženju, a zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i privremeni dekan Mile Marinčić pozvali su predstavnike Fakulteta da dođu u posjet Gradu Ivanić-Gradu i Visokoj školi Ivanić-Grad.

prigorski.hr