12.11.2019.

Posjet predstavnika austrijskih tvrtki koje posluju u sektoru gospodarenja otpadom

Ivanić-Grad su u utorak 5.11.2019. posjetili predstavnici austrijskih tvrtki koje posluju u sektoru gospodarenja otpadom. Do ove je posjete došlo u okviru šireg gospodarskog susreta na temu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj kojeg je u trajanju od dva dana organizirao Austrijski ured za vanjsku trgovinu (AdvantageAustria).

Ispred Grada Ivanić-Grada goste je pozdravio zamjenik gradonačelnika g. Tomislav Cuvaj koji je pohvalio rad komunalnog društva Ivakop što je zasigurno bio i jedan od razloga zašto je baš Ivanić-Grad odabran kao primjer dobre prakse u kontekstu gospodarenja otpadom.

Austrijskim gospodarstvenicima zatim je kroz prezentacije predstavljen naš grad i njegova osnovna obilježja te je direktorica Ivakopa predstavila rad tvrtke i planove za budućnost. Prezentacijski dio zaokružio je gradski vijećnik g. Krešimir Golubić koji je opisao gospodarske karakteristike ovog područja. Uslijedilo je predstavljanje svih tvrtki koje su bile prisutne čime je završen posjet gradskoj upravi.

Prije okončanja susreta još je izvršen i terenski obilazak Reciklažnog dvorišta Tarno u izgradnji gdje su sudionici neposredno mogli dobiti uvid u razvoj projekta u sektoru gospodarenja otpadom sufinanciranog sredstvima Europske unije.