18.09.2019.

Sportsko streljaštvo – Prvenstvo RH Veliki kalibar “Domaći program“

Dana 14. i 15. rujna u organizaciji GSD 1784 Osijek, na streljani Papmas u Osijeku, organizirano je Otvoreno RH u gađanju serijskim pištoljem i revolverom velikog za seniore i seniorke u tri discipline: 25m vk pištolj 10+10 hitaca, 25m vk revolver 10+10 hitaca i 25 m VK pištolj ili revolver 15+15 hitaca.

Članovi i članice Su sv. Mihovil Lučko natjecali su se u sve tri discipline i dvije kategorije, seniori i seniorke pojedinačno i ekipno.

Ženska ekipa u sastavu Margareta Franković, Katarina Nekić i Marija Perić Balabanić, vođena trenerom Gordanom Frankovićem, ostvarila je u disciplini 25 m VK pištolj ili revolver 15+15 hitaca prvo mjesto rezultatom od 799 krugova, drugoplasirane su bile članice GSD 1784 Osijeka treće plasirana ekipa SK Centar Split.

Katarina Nekić u pojedinačnom plasmanu ostvarila je prvo mjesto sa rezultatom 280 krugova, Margareta Franković, rezultatom od 275 krugova dijelila je drugo/treće mjesto u osnovnom meću tako da su u raspucavanju riješile poredak a slabijem rezultatom Margareta je zauzela treće mjesto.

Seniorska ekipa u sastavu J Ćelić, Z. Tambolaš i Gordan Franković ostvarili su šesto mjesto u ekipnom poretku, dok je u pojedinačnom poretku Martin Franković odličnim nastupom i rezultatom od 231 krug ostvario šezdeset sedmo mjesto u konkurenciji od 92 natjecatelja, Gordan Franković sa 250 krugova u pojedinačnoj konkurenciji ostvario je 56 mjesto.

U disciplinama subotnjeg rasporeda, pištolj 10+10, Katarina je odličnom rezultatom od 188 krugova izjednačila rekord iz prošle 2018 g. koji je postavila i drži Margareta Franković, a tim rezultatom je Katarina ostvarila prvo mjesto u ženskoj kategoriji, a rezultat je u ukupnom poretku bolji za jedan krug d omiškog prvaka za 2019.g.

Seniorski pištolj je uza SU sv. Mihovil pucao Gordan Franković i rezultatom od 170 krugova zauzeo 26 mjesto u konkurenciji od 70-tak strijelaca članova klubova od Dubrovnika do Vinkovaca.

Revolver 10+10 hitaca pucao se j u popodnevnoj satnici, Katarina je odličnim nastupom i rezultatom od 168 krugova zauzela drugo mjesto, Margareta Franković sa 156 krugova ostvarila je vrlo dobro šesto mjesto.

Ekipa seniora u sastavu J. Ćelić, Z Tambolaš i Gordan Franković ostvarili su 0smo mjesto rezultatom od 514 krugova.

Natjecanje je pokazalo izvrsnu formu i pripremljenost naših članica, Katarina je bila više nego raspoložena a to i potvrđuje rezultat. Margareta je ove godine odličnim nastupom podržala rezultat ekipe, pojedinačnim rezultatom nije ostvarila željeni plasman,  ali povjesnica tvrdi “lakše je ostvariti rezultat nego što ga je braniti“

Bravo za seniorsku žensku  ekipu, Katarinu, Margaretu i Mariju!

 

Ivanić-Grad, 16. rujna 2019.

Gordan Franković dipl.ing.