12.09.2019.

Susreti djece branitelja u dječjem odmaralištu „Vladimir Nazor" Savudrija 2019.

Udruga Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zagrebačke županije uz podršku vodstva Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić, 18. godinu zaredom organizirala je za djecu branitelja ljetovanje na moru u Savudriju koje se ove godine održavalo u periodu od 2.9.2019. do 5.9.2019. 

Za sve sudionike u sklopu udruge su pripremljene aktivnosti poput nogometa, odbojke na pijesku, graničar, stolni nogomet, pikado, pjevanje, crtanje, modelarstvo, satovi povijesti o domovinskom ratu, život u prirodi u sklopu kojega su djeca sama učila postavljati šator te kao i prethodnih godina škola plivanja za sve plivače i neplivače.

Ovu godinu susretu je prisustvovalo 574 djece iz cijele Hrvatske, a u sklopu organiziranih aktivnosti ovom prilikom bismo posebno htjeli istaknuti osvajanje trećega mjesta u kategoriji mlađi uzrasti u disciplini crtanje uljenim bojama na majice, koje je osvojila Laura Lukinović iz Kloštra Ivanića.

I ova godina je bila još jedna prilika i jedno prekrasno iskustvo za djecu iz cijele hrvatske gdje su, sigurni smo ostvarena mnoga nova prijateljstva.