24.04.2020.

Dva dana za redom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 24.04.2020. do 11:00 sati evidentirano je 125 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali su 4 osobe više izliječene. Do sada su ukupno izliječene 42 osobe, a tri su preminule.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

ISPOSTAVE 

 

POTVRĐENI SLUČAJEVI

 

IZLIJEČENI

 

UMRLI

 

ISPOSTAVA SAMOBOR

 

9

 

2

 

 

 
 

SVETA NEDELJA    16

 

13

 

 

 

ISPOSTAVA ZAPREŠIĆ

 

30

 

12

 

 

 

ISPOSTAVA JASTREBARSKO

 

1

 

 

 

 

 

ISPOSTAVA VELIKA GORICA

 

38

 

10

 

1 (29.3.)

1 (11.4.)

 

ISPOSTAVA IVANIĆ-GRAD

 

11

 

3

 

 

 

ISPOSTAVA DUGO SELO

 

14

 

1

 

1 (6.4.)

 

ISPOSTAVA VRBOVEC

 

1

 

1

 

 

 

ISPOSTAVA SV. IVAN ZELINA

 

5

 

 

 

 

 

UKUPNO

 

125

 

42

 

3

 

 

 

Sljedeće informacije bit će objavljene u subotu, 25.04.2020. oko 11:00 sati na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr čim ih zaprimimo od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Podsjećamo i da se stanovnici Zagrebačke županije mogu kretati bez e-propusnice unutar Zagrebačke županije i grada Zagreba. Međutim Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije poziva stanovnike na odgovornost te da se, kao i do sada, kreću samo u slučaju potrebe.

Također, izdvojene COVID-19 ambulante Doma zdravlja Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu, Samoboru i Velikoj Gorici više ne rade u noćnoj smjeni već u jutarnjoj smjeni od 8:00 do 14:00 sati, te u popodnevnoj smjeni od 14:00 do 20:00 sati. Više na https://bit.ly/2VVjclo

Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.