09.04.2020.

Na Veliki petak gradska tržnica ponovno otvara svoja vrata

Jučerašnjom Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti covid-19 na inicijativu gradonačelnika g. Javora Bojana Leša, Komunalni centar Ivanić-Grad je krenuo u žurne pripreme kako bi naši građani ponovno mogli kupiti, na obostrano zadovoljstvo, domaće proizvode naših proizvođača na gradskoj tržnici i time oplemeniti blagdanski stol u povodu Uskrsa.

U toku današnjeg prijepodneva Komunalni centar Ivanić-Grad je prilagodio gradsku tržnicu kako bi se zadovoljili svi uvjeti potrebni za njezino ponovno otvaranje.

Prodajne klupe i rashladne vitrine su pregrađene i razmještene, dio je uklonjen kako bi se zadovoljio uvjet socijalnog distanciranja odnosno kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupca.

Postavljene su i dodatne pregrade kako kupci ne bi imali direktan doticaj sa proizvodima ne bi li se smanjila nepotrebna diranja rukama sukladno propisima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ulaz na tržnicu biti će omogućen od strane Moslavačke ulice, dok će izlaz biti na malom trgu. Velika vrata prema policiji će biti zatvorena kako bi se smanjila gužva i  ukupni broj ljudi unutar same tržnice.

Tržnica sa radom počinje već sutra 10.4.2020., a radno vrijeme tržnice je od 7,00 do 15,00 sati.