04.08.2020.

Čestitka gradonačelnika povodom povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja

Drage Ivanićanke i Ivanićani,

prije 25 godina na kninskoj tvrđavi ponosno je zavijorila hrvatska zastava, a mi se danas prisjećamo oslobodilačke operacije „Oluja“.

Ona je simbol zajedništva i junaštva, pobjede i nade. Simbol naše borbe za neovisnost, mir i slobodu, prava svih hrvatskih građana na sigurnu budućnost.

Domovinski rat temelj je naše države, a 'Oluja' kruna naše povijesne borbe za slobodu. Ponosni na svoju pobjedu i na sva dosadašnja ostvarenja i uspjehe, proslavimo radosno naš državni blagdan, sa zahvalnošću svima koji su podnijeli žrtvu života i zdravlja za ostvarenu neovisnost i s vjerom da ćemo u domoljubnom zajedništvu ostvariti željene ciljeve za našu budućnost.

S ponosom istaknimo hrvatske zastave na kuće i pokažimo da je 5. kolovoza datum kojeg Hrvatska treba istinski slaviti kao jedan od najvećih dana u borbi hrvatskog naroda za njegovom državnom nezavisnošću kroz dugu povijest.

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – obljetnicu Oluje, velike hrvatske pobjede u Domovinskom ratu kojom su oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske i stvoreni uvjeti za trajan mir, slobodu i dugo sanjanu neovisnost Domovine.

Gradonačelnik

Javor Bojan Leš