07.12.2020.

Energetska obnova zgrade Civilne zaštite i vatrogasaca

U tijeku su radovi na projektu energetske obnove zgrade civilne zaštite i Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad kojim je predviđena izvedba toplinske izolacije zidova pročelja kamenom vunom, toplinske izolacije pokrova krovnih ploha kompozitnim termoizolacijskim panelima te ugradnja vanjske PVC stolarije.

Projektom je također u planu zamjena postojećeg neučinkovitog plinskog grijanja novim učinkovitijim radijatorskim sustavom uz izmjenu plinskih instalacija. Navedenim radovima uvelike će se poboljšati svojstva zgrade u pogledu temeljnih zahtjeva racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama. Ukupna je vrijednost projekta 1,469.351,07 kuna, od čega je 715.228,46 kuna (49%) osigurano iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostalo se izdvaja iz gradskog proračuna. Kako je Ivanić-Grad mjesto rođenja oca hrvatskog vatrogastva Gjure Stjepana Deželića i ima jaku tradiciju na području grada, u gradskoj upravi ističu kako je ovaj projekt samo nastavak ulaganja vezanih na potrebe vatrogasaca i civilne zaštite na području grada.

– Za takve potrebe godišnje osiguravamo više od 9 milijuna kuna. Nabavljeno je do sada 10 novih vozila, a u pripremi je i projekt nadogradnje postojeće zgrade Javne vatrogasne postrojbe – rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš. Energetskom obnovom zgrade ostvarit će se ušteda toplinske energije za grijanje od čak 56,23 posto.


ESIF

 

ESIF Krediti za rast i razvoj | HBOR