13.02.2020.

Otvorena 19. godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista

U srijedu, 12.2. 2020. u izložbenom prostoru POU otvorena je 19. godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista koja je i ove godine okupila velik broj zainteresiranih građana. Članovi Društva predstavili su nam se izložbom izabranih radova domaćih i stranih karikaturista koja je prošle godine bila izložena na 24. međunarodnoj izložbi karikature u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori s temom Muško-ženski odnosi.

U posjet su nam došli: Davor Trgovčević, predsjednik Društva, Milan Lekić Lex, Krešimir Kveštek, Ivan Sabolić i po prvi puta, Nik Titanik, (jedini karikaturist koji dnevno objavljuje u dnevnom tisku) te su građane razveselili crtanjem besplatnih brzopoteznih portretnih karikatura.

Uz krafne i kuhano vino, za dobru atmosferu, svojim nastupom, pobrinula se i Fašnička udruga „Žabe“.

Izložbe karikatura imaju posebnu važnost posljednjih godina u kojima je karikatura gotovo potpuno i to sasvim neopravdano izgubila svoje mjesto u hrvatskim tiskanim medijima. Ovim tradicionalnim godišnjim izložbama radova HDK-a nastojimo promovirati karikaturu kao važan i neizostavan dio likovne umjetnosti.

Pokrovitelji ove tradicionalne manifestacije su Grad Ivanić-Grad i Zagrebačka županija. Izložbu možete pogledati sve do 13. ožujka ove godine.