08.01.2020.

ERASMUS+ PROJEKTI razmjena iskustava SŠ Ivan Švear Ivanić Grad i ekonomske i turističke škole Daruvar

U posljednjem tjednu 1. obrazovnog razdoblja šk. god. 2019./2020., učenici 2.d i dijela 3.d razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad su, u organizaciji profesorice ekonomske grupe predmeta Josipe Ilić te u pratnji profesorica stručnih predmeta, Silvije Svetoivanec-Marinčić i Tijane Golak, bili u stručnoj posjeti Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.

Razlog posjeta je bio diseminacija K1 i K2 projekata te upoznavanje učenika naše škole s iskustvima provođenja Erasmus+ projekata u kojima učenici i nastavnici ETŠ Daruvar sudjeluju već dugi niz godina.

U radnom dijelu sastanka koji je trajao 2 sata, učenici i nastavnice koji sudjeluju u Erasmus+ projektima su nam kroz predavanja, radionice i kvizove na engleskom jeziku predstavili neke od K1 i K2 projekata u kojima su sudjelovali, kao i provedene projektne zadatke i aktivnosti tijekom kojih su posjetili Češku, Estoniju, Portugal, Makedoniju, Englesku, Italiju i brojne druge europske države.

Nakon radnog dijela u školi, domaćini su za učenike naše škole organizirali zanimljivo,  interaktivno upoznavanje grada Daruvara „Treasure hunt“, korištenjem aplikacije Google maps.

Dok su učenici obilazili Daruvar i otkrivali njegove znamenitosti, njihove profesorice su imale radni sastanak s gđom Dinkom Kavalir, ravnateljicom ETŠ Daruvar  te kolegicama koje provode Erasmus+ projekte, Romanom Zeldom, Anitom Ružić i Mirjanom Bernat-Ružička. U izuzetno ugodnoj atmosferi razmijenile su dosadašnja iskustva provođenja programa mobilnosti i projekata EU te dogovorile buduću suradnju u planiranju i realizaciji istih.

Nakon završenog sastanka i povratka učenika iz obilaska Daruvara, domaćini su nas počastili ručkom kojeg su pripremili učenici njihove škole koji se školuju za zanimanje kuhar.

Uspješan i lijep radni dan ovjekovječili smo zajedničkom fotografijom te puni dojmova i planova budućih projekata vratili se u naš Ivanić-Grad.