05.06.2020.

U sklopu dana otvorenih vrata službeno otvaranje novog reciklažnog dvorišta Tarno

Stanovnici Grada Ivanić-Grada dobili su sredinom veljače novo reciklažno dvorište Tarno vrijedno 1,4 milijuna kuna za prikupljanje komunalnog otpada. Dvorištem upravlja trgovačko društvo Ivakop d.o.o. po Odluci Grada.

Dan otvorenih vrata novog reciklažnog dvorišta održat će se u ponedjeljak, 08. lipnja 2020. godine u 16:00 sati, u sklopu kojeg će se dvorište svečano otvoriti i pustiti u rad, na adresi Tarno 13b, Tarno, Ivanić-Grad (lokacija odlagališta otpada Tarno).

Dvorište će otvoriti gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i direktorica Ivakopa d.o.o. Sanja Radošević.

Projekt „Građenje i opremanje – Reciklažno dvorište Tarno – Ivanić-Grad“ vrijedan je  1.338.866,30 kuna, od kojih 1.138.036,00 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanog s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je povećanje količina odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Svrha projekta je doprinijeti ostvarenju ciljane stope recikliranja PGO RH do 2020., te ciljeva PGO IG do 2022. kroz izgradnju potrebne infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada te podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, zaštite okoliša i ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom. U prvoj punoj kalendarskoj godini, nakon ishođenja uporabne dozvole, reciklažno dvorište moći će primiti 60 tona odvojeno prikupljenog otpada. 

Ovim putem pozivamo sve građane Ivanić-Grada da posjete novo Reciklažno dvorište i upoznaju se sa novostima i mogućnostima koje im ono pruža.

Radno vrijeme reciklažnog dvorišta Tarno:

Pon – pet       07:00 – 18:00

Subota           07:00 – 15:00

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 2899-212, i na e-mail: [email protected]

1