27.05.2020.

Gradska knjižnica Ivanić- Grad dobila dugoočekivane nove prostore

Gradska knjižnica Ivanić- Grad dobila je dugoočekivan novouređen prostor, koji je, prije svega, najviše namijenjen najmlađima. U novim prostorima bit će dječji odjel te čitaonica. Ukupna vrijednost uređenja je 500.000,00 kn. Ovaj hvalevrijedan projekt je sufinanciran sredstvima sponzora INA- INDUSTRIJA NAFTE D.D. u vrijednosti od 59.000,00 kn. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture u iznosu od 100.000,00 kn, dok je preostali iznos financirao Grad Ivanić- Grad.

„Mogu iskazati samo zadovoljstvo radom naše knjižnice, kao i radom ravnateljice i zaposlenika knjižnice. Zahvaljujući svemu tome imamo jedan potpuno novi prostor koji će biti kvalitetno uređen, koji će biti dijelom namijenjen za najmanje uzraste, za djecu i jednim dijelom će biti za potrebe Visoke škole te knjižničkog dijela. Prostor je lijep, kvalitetno opremljen i sasvim sigurno da će biti nova kvaliteta u našem Gradu. Pozivam građane Ivanić-Grada da posjete knjižnicu i da koriste novouređeni prostor.“ - izjavio je gradonačelnik Ivanić- Grada, Javor Bojan Leš.

Djelatnici Gradske knjižnice Ivanić-Grad zadovoljni su što su napokon dobili dugoočekivane dodatne prostore. Radovi su započeli krajem 2018.godine.

„Ovdje je riječ o rekonstrukciji dijela knjižnice, čitaonice i dječjeg odjela. Ovim projektom osigurava se veći prostor za niz aktivnosti, posebice kada govorimo o  dječjem odjelu. Napokon su djeca dobila ono što i zaslužuju. Jer, do sada je prostor doista bio skučen i dugo se radi na ovom pitanju. Sada imamo novouređen prostor i doista smo sretni i zadovoljni što se to napokon dogodilo. Kroz 10.-ak dana će biti gotov pod, čekamo da se osuše glazure, nakon toga dolazi oprema za cjelokupni dječji odjel, koji je trenutačno na drugoj lokaciji.“- izjavila je ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić- Grad, Senka Kušar Bisić.

Ovo je jedna u nizu donacija koje je INA donirala ovome kraju. Naime, osim ovog projekta u Graberju Ivaničkom uručena je donacija Inine nekretnine, kojom je na korištenje Dječjem vrtiću Ivanić- Grad predana zgrada stare kuglane površine 3.000 m2.

Također 2019 godine  otvorena je 16 milijuna kuna vrijedna sportska dvorana u Osnovnoj školi Posavski Bregi. Vrijednost nabave i ugradnje opreme školske sportske dvorane iznosila je  ukupno 495.395,65 kn.

Ovaj hvalevrijedan projekt također je sufinanciran sredstvima sponzora INA- INDUSTRIJA NAFTE D.D.

U prvim danima nadolazećeg mjeseca lipnja, građani Ivanić- Grada moći će posjetiti nove prostore Gradske knjižnice te uživati u novoj atmosferi i kvaliteti koju je knjižnica ovim preuređenjem i nadogradnjom dobila.