03.08.2021.

Visoka škola Ivanić-Grad nastavlja svoj razvoj i rast

Gradonačelnik Javor Bojan Leš obišao je Visoku školu Ivanić-Grad, gdje ga je sa svim novitetima upoznao dekan Mile Marinčić. Prilikom posjeta školi, gradonačelnik je obišao radove u zgradi Visoke škole u Moslavačkoj 13, čiji se završetak očekuje 15. rujna.

Dekan je kratko izvijestio gradonačelnika i o provedenim upisima, te izrazio osobno zadovoljstvo cijelom situacijom na studijskom programu preddiplomskog stručnog studija fizioterapija. Popunjenost prve godine je 44 od 50 mjesta. Još jedanput je apostrofirano dobivanje Dopusnice za specijalistički diplomski stručni studij Protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji, koja je novi vjetar u leđa Visokoj školi Ivanić-Grad.

Predstojnik Kliničkog zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala KBC Zagreb, Neven Kauzlarić također dijeli oduševljenje ovim studijem.

-Dakako da znam da u Ivanić-Gradu postoji prijediplomski studij iz fizioterapije, na što sam osobno kao Ivančanin vrlo ponosan. Drago mi je i da ste u postupku akreditacije diplomskog specijalističkog stručnog studija Protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji jer takav studij koliko je meni poznato za sada u RH ne postoji- istaknuo je Kauzlarić.

Gradonačelnik i dekan su između ostalog razgovarali i o unutarnjem ustrojstvu škole, prijedlogu plana zapošljavanja za iduću kalendarsku godinu, pitanju darivanja krila Učeničkog doma u Ivanić-Gradu. Dekan je u razgovoru naglasio važnost uvođenja aplikacija za studentske i profesorske koji bi uvelike rasteretili djelatnike u administrativnom odjelu i formiranje organizacijskog odbora za Prvu promociju studenata Visoke škole Ivanić-Grad.

Gradonačelnik je zahvalio dekanu na svemu što je dosad učinjeno za sadašnji i budući razvoj škole te napomenuo kako je svjestan da navedeni planovi iziskuju ogromnu žrtvu i trud, ali rezultati su već sad više nego vidljivi.