16.12.2021.

Dodijeljena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Jučer je zamjenik gradonačelnika, Tomislav Cuvaj primio dobrovoljne darivatelje krvi, te im dodjelio priznanja povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.

Na početku je ravnateljica GDCK Ivanić-Grad, Ivana Bajt, informirala o rezultatima u 2020.g., u kojoj je bio plan da se prikupi 1150 dozna krvi, te se i usprkos pandemiji COVID 19 uspjelo prikupili 1153 doze i tako realizirao plan. Od toga je bilo i 46 novih darivatelja. Potom je informirala o rezultatima u prvih 9.mjeseci ove godine, gdje je plan prikupiti 705 doza krvi, a prikupljeno je 980 doza, od čega su 32 darivatelja po prvi puta dala krv. Na području grada od ukupno prikupljenih doza, krv je dalo 674 darivatelja, a po prvi puta 21 darivatelj. Napomenula je i da je prijam kod župana ZŽ bio u Ivanić-Gradu u Hotelu Sport, te je tamo prisustvovalo 26 darivatelja sa područja Otoka Ivanića, koji su dali više do 50 puta krv. Te još ima 100 darivatelja koji su krv dali manje od 50 puta krv, te će svi oni dobiti svoja priznanja.

Na kraju se zahvalila svima koji daruju krv, ali i svojim volonterima, bez kojih niti jedna akcija ne bi mogla proći.
Zamjenik gradonačelnika, Tomisla Cuvaj, se zahvalio svima za darovanu krv, te je pozvao da i dalje dolaze na akcije, te da povedu i one koji ne daju krv, pa da se pridruže našoj velikoj obitelji. Zahvalio se i GDCK Ivanić – Grad na organiziranju akcija, te volonterima koji su uvijek tu i pomažu u svim aktivnostima.
Na kraju je dodijelio i priznanja.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su:

Gregčević Jelica Vesna
Orešković Goran
Pavunić Goran
Levak Stjepan
Majsec Stjepan
Đukec Josip
Gagulić Antonio
Baković Ana
Tomac Renato
Brigljević Goran
Adamović Jelena
Fabijanić Josipa
Vuković Goran
Kosednar Adrian
Rukavina Bilandžija Marko
Gorićan Tomica
Delinić Ivan
Vužar Željko
Vlatka Mahmet
Vujčić Branko
Franjo Horčićka
Franjka Kalinić
Štefica Kranjčec
Matija Grdan
Ivana Bajt
Stjepan Fabijanić