07.12.2021.

Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada izglasana je Odluka o kreditnom zaduženju kojom će Vlada Republike Hrvatske dodijeliti Gradu Ivanić- Gradu beskamatnih 1,9 milijuna za sanaciju posljedica prošlogodišnjeg potresa.

Za drugog potpredsjednika Gradskog vijeća je s 11 glasova ZA, te jednim suzdržanim i dva SDP-ova glasa PROTIV izabran Slaven Barišec s Nezavisne liste Stjepana Kožića.

Dana je i suglasnost za prijenos vlasništva spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada vrijednih 600.000 kuna s Fonda za zaštitu okoliša na Grad Ivanić- Grad.

14 prisutnih gradskih vijećnika je donijelo i Odluku o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Grada Ivanić- Grada i izrade Strategije razvoja poljoprivrede za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Prihvaćena su redovna godišnja izvješća Dječjeg vrtića Roda, Visoke škole Ivanić- Grad, Gradskog društva Crvenog križa, gradske sportske zajednice, Razvojne agencije IGRA-e i trgovačkog društva Ivaplin.

Dodajmo kako je na aktualnom satu dana obavijest kako će svi umirovljenici s područja Grada Ivanić- Grada s mirovinom do 2.500 kuna i ove godine dobiti 100 kuna božićnice. Detalji i način isplate božićnica bit će naknadno objavljeni.