03.10.2021.

Ivanić-Grad dobio Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja

Ivanić-Grad ponovno je u znaku buče, pa je tako danas otvorena najveća turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija posvećena tom vjesniku jeseni – 17. u nizu Bučijada. Tom prilikom je otvoren i Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem se može pogledati kako se preša hladno prešano bučino ulje.

-Ovo je točka na “i”-poručili su iz Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, koja se promocijom proizvoda od buče bavi već deset godina.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš, kojem je pripala čast da otvori Centar, kazao je da će se na ovom mjestu 365 dana u godini moći prezentirati Bučijada i bučino ulje te kupiti to ulje iza kojeg stoji certifikat i jamstvo kvalitete, brenda razvijenog od vrijednih proizvođača.

-S ovim brendom mi se ponosimo, no bez marljivih ljudi koji su na tome radilo, od toga ne bi ništa bilo. Ovdje ćemo kroz cijelu godinu živjeti Bučijadu- poručio je gradonačelnik Leš, koji vjeruje kako će Bučijada kroz neko vrijeme postati međunarodna manifestacija.