03.10.2021.

U Ivanić-Gradu otvorena 17. Bučijada

Ivanić-Grad ponovno je u znaku buče, pa je tako danas otvorena najveća turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija posvećena tom vjesniku jeseni – 17. u nizu Bučijada.

– Bučijada je značajna manifestacija, ne samo za Ivanić-Grad, nego i Zagrebačku županiju te šire. Pred nama je 17. izdanje, a manifestacija je iz godine u godinu sve bolja. Nudi širok spektar događanja i zabave ima za sve generacije, rekao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković proglasivši Bučijadu otvorenom.

Posjetitelje očekuje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske koji će ponuditi svoje buče i bučine prerađevine, ali i ostale eko-etno proizvode, dok je za gurmane pripremljen kreativni jelovnik u kojima je glavni sastojak naravno buča.

– Ponosan sam što danas mogu biti na ovako velikoj manifestaciji koja je prerasla okvire Ivanić-Grada. Ujedno ovdje imamo i Festival igračaka za one najmlađe. Vjerujem da će izlagači i posjetitelji uživati u vikendu, rekao je zamjenik zagrebačkog župana Ervin Kolarec koji je pritom istaknuo da je Zagrebačka županija ove godine za manifestacije na svom području izdvojila više od milijun kuna.

Organizirani su i brojni zabavni sadržaji poput koncerta Petra Graše, Đani Stipaničeva i Renate Sablja, fireshow, izložbe, turistički obilasci grada, dok će se najmlađi moći voziti buča kočijom te sudjelovati u raznim igraonicama i radionicama.

– Pozdravljam sve posjetitelje koji su došli u naš mali prekrasni grad uživati u jelu, piću i svemu što smo priredili. Želim svima da se ugodno osjećate i uživate, da bude puno dječjeg smijeha, a da kući odete sretni i vratite se ponovno, poručio je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.