26.08.2022.

Besplatno predavanje: Saznajte sve o solarnim elektranama za kućanstva

29. kolovoza 2022. -  U četvrtak, 01. rujna, u 18:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad održat će se besplatno informativno predavanje “Solarne elektrane za kućanstva” u organizaciji Grada Ivanić-Grada i stručnog tima Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji sunčanih elektrana za kućanstva.

Ovo predavanje je prilika za dobiti odgovore na pitanja o trošku ugradnje, potrebnim uvjetima, administrativnom i tehničkom procesu te prilikama za sufinanciranje ugradnje vlastite solarne elektrane. Predstavit će se i aktualan Javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane u kućanstvima Grada Ivanić-Grada, kroz koji je moguće ostvariti do 70% sufinanciranja ovog troška.

Osim što je Sunce nepresušan izvor ”čiste” energije, ono nam otvara vrata prema uštedama i energetskoj sigurnosti, koji su posebno važni u jeku aktualne energetske krize. Uz vlastitu solarnu elektranu, godišnje u kućnom budžetu zadržavamo do 85% dotadašnjeg troška električne energije. Ona nas ujedno čini energetski neovisnija, čime postajemo otporniji na aktualnu, ali i buduće krize u području energetike. Ulaganje u solarnu elektranu s rastom cijena energenata postaje sve isplativije, a uštede donosi kroz narednih 25 godina, koliko otprilike iznosi životni vijek jedne solarne elektrane.

Sudjelovanje na predavanju otvoreno je za sve zainteresirane građane koje zanima ugradnja solarne elektrane na vlastiti krov, a prije dolaska je potrebno ispuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/eMUiMjuWXSs4ZbTK8.

Predavanje “Solarne elektrane za kućanstva” dio je niza predavanja na ovu temu koje će stručni tim neprofitnog servisa Na sunčanoj strani u narednim tjednima održati na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba. “Na sunčanoj strani” ujedno je moguće dobiti podršku na svakom koraku do realizacije solarne elektrane, uključujući izradu glavnog projekta, povezivanje s provjerenim instalaterima te korištenje prilika za sufinanciranje.

------

Prijavni obrazac za predavanje “Solarne elektrane za kućanstva”: https://forms.gle/eMUiMjuWXSs4ZbTK8

Više informacija o Javnom pozivu za sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane u kućanstvima: https://www.ivanic-grad.hr/clanci/2022/july/javni-poziv-za-sufinanciranje-izrade-glavnog-projekta-suncane-elektrane-u-kucanstvima/