09.02.2022.

[VIDEO] Ivakop nastavio modernizirati vozni park, stigao novi smećar za papir i plastiku

Ivakop kontinuirano poduzima sve aktivnosti na obnovi postojećeg voznog parka, koji je danas dodatno moderniziran novim kamionom smećarom. Novim kamionom uspješnije će se provoditi prikupljanje otpadnog papira i plastike sustavom “od vrata do vrata” i na teže pristupačnim mjestima, u koja veliki kamioni nisu mogli ulaziti.

-Ovo nam je drugi kamion u posljednjih godinu dana u svrhu odvojenog prikupljanja otpada. Ovaj će prvenstveno služiti za odvoz otpadnog papira i plastike na kućnom pragu. Prvi kamion koji smo nabavili bio je veći, 16 kubika, dok je ovaj manji i služit će nam za lakši dolazak nepristupačnim lokacijama, gdje kamion nije mogao do sada ući. S obim mi sada dižemo jedan standard našim korisnicima, koji su unazad mjesec dana dobili i plave i žute kante za otpad- ispričala je direktorica Ivakopa, Sanja Radošević.

Za navedeno vozilo Grad Ivanić-Grad donio je Odluku kojom dozvoljava dugoročno zaduživanje Ivakopa s obzirom na to da će se vozilo financirati iz financijskog leasinga, a ukupna vrijednost ugovora je oko 800 tisuća kuna.

Svečanoj primopredaji koja je održana na prostoru Poduzetničkog inkubatora u ime Grada nazočio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

TEKST: Igor Đuran/01Portal

FOTO: Zoran Ožetski