10.11.2022.

Ivanićgradska zimska služba spremna je za snijeg

Danas je u krugu poduzeća Binđo d.o.o održana smotra vozila i opreme zimske službe uoči početka njezina rada. Zimska služba spremna je za snijeg, istaknuo nam je danas Ivan Antolić voditelj zimske službe u Komunalnom centru Ivanić-Grad.

Komunalni centar Ivanić-Grad s kooperantom, tvrtkom Binđo d.o.o., spreman je za početak zimske sezone odnosno za obavljanje zajedničkih poslova čišćenja snijega prema utvrđenim prioritetima odnosno redoslijedom čišćenja nerazvrstanih cesta i pješačkih staza na području grada. Održavanje površina pod snijegom i ledom na području grada Ivanić-Grada podijeljeno je u 4 sektora u koje, osim preko 50 kilometara cesta na područje grada Ivanić-Grada, spada i preko 70 kilometara cesta u pripadajućim naseljima. Ulice se čiste u tijeku ili neposredno poslije padavina, a moraju biti očišćene najkasnije u roku od 8 sati po prestanku padavina.

U razdoblju od 15.11.2022. do 15.4.2023. za održavanje cesta na raspolaganju će biti jedan kamion-ralica s posipačem i četiri kombinirana traktora te 15 tona soli i sipine – rekao nam je Dražen Kruljac voditelj operative u tvrtki Binđo d.o.o.

Poručujemo našim građanima, da će sve gradske ceste u slučaju snijega biti očišćene i prohodne sukladno svim rokovima koje je propisao Zakon. Prioriteti su uvijek čišćenje cesta i javnih površina u užem dijelu grada s posebnim naglaskom na mostove, prilazne ceste autobusnom i željezničkom kolodvoru, domu zdravlja, vatrogasnoj službi, te ostalim važnim institucijama – rekao nam je komunalni redar Tomislav Abramović te podsjetio na Odluku o komunalnom redu Grada Ivanić-Grada prema kojoj su građani dužni čistiti površine ispred objekata i parcela kojih su vlasnici ili korisnici, odnosno spomenute površine redovito posipati solju, pijeskom, piljevinom i drugim materijalom koji izaziva topljenje leda te da tako sprečavaju klizanje.

Djelatnici policijske postaje Ivanić-Grad kao aktivni sudionici ovog procesa upozoravaju sve vozače na obvezu korištenja dnevnog ili kratkog svjetla u razdoblju zimskog računanja vremena te od 15.11.2022. obvezu korištenja zimske opreme i to prvenstveno zbog njihove sigurnosti u prometu.

Pod zimskom opremom motornih vozila, čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, prema ovom Pravilniku podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.