10.01.2023.

PRIJAVE - Besplatni priključak na optičku mrežu za brži i stabilniji Internet

Za izgradnju širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA mreža) temeljene na FTTH tehnologiji (eng. Fiber to the Home) i bežičnim tehnologijama koje će omogućiti brzine internetu do 100 Mbit/s za stanovnike gradova Ivanić-Grad i Dugo Selo te općina Brckovljani, Kloštar Ivanić i Križ, tvrtka A1 Hrvatska će do 2023. godine uložiti preko 77 milijuna kuna.

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u sklopu Poziva 'Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima'.

Aktivnosti realizacije samog projekta su u tijeku na svim dionicama koje su u obuhvatu, radove izvode podizvođači, a investitor A1 će biti vlasnik infrastrukture.

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo te omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda nužnih za funkcioniranje današnjeg društva, školovanja i rada. Osim povećanja konkurentnosti lokalnog gospodarstva, kvaliteta digitalnih usluga, uz smještajnu i gastronomsku, ima velik utjecaj i na turističku ponudu lokalnog područja.

 

POZIV NA PRIJAVU

besplatni priključak na optičku mrežu za brži i stabilniji Internet

UPUTE

Vezano za samo spajanje korisnika, isti će dobiti potpuno besplatni priključak, najsuvremeniju tehnologiju, super brzi internet uz mogućnost povećanja brzine, nema pucanja veze, mogućnost spajanja više uređaja bez pada brzine (laptop, mobitel itd.), kao i mogućnost TV slike visoke rezolucije.

U ovoj fazi projekt i besplatni priključak je fokusiran isključivo na "bijele" adrese (tablica u prilogu), dok će za "sive" i ostale adrese gdje postoji komercijalni interes A1 naknadno realizirati spajanje na optiku za korisnike.

  __________________________________________________________________

POJAŠNJENJE INVESTITORA - A1 HRVATSKA

Zbog velikog interesa te velikog broja upita građana, Grad Ivanić-Grad je zatražio pojašnjenje od investitora A1 Hrvatska koje adrese i po kojem kriteriju su uključene u projekt izgradnje optičke mreže.

BIJELE ADRESE su sve one adrese na kojima je brzina pristupa internetu manja od 30Mbit/s i one su predmet projekta.  Za te bijele adrese je potrebno osigurati pristupnu mrežu sljedeće generacije (Next Generation Access) – bilo žičanom (optika) ili bežičnom tehnologijom.

SIVE ADRESE su sve one adrese koje imaju zadovoljavajuću brzinu pristupa internetu (preko 30 Mbit/s) i one ne ulaze u sam projekt.

Rezultate mjerenja te klasifikacije u bijele ili sive adrese možete također provjeriti u priloženoj tablici.

A1 Hrvatska je područje PRŠI Ivanić-Grada pokrio velikom većinom optikom (preko 90% korisnika na bijelim adresama), dok će za dio korisnika koji su prema tablici rezultata mjerenja dobili bijele adrese, a ne nalaze se u tablici adresa za prijavu besplatnog priključka, A1 Hrvatska osigurati brzine pristupa veće od 30 Mbit/s putem bežične tehnologije.

 __________________________________________________________________

 

Važne napomene:

  • radovi su u potpunosti besplatni (odnose se na pripremne radove, montaža razvodne kutije na objekt vlasnika i spajanje na najbliži stup mreže),
  • ne obvezuju korisnika na potpis ugovora,
  • ako se korisnik odluči na prelazak na optiku, sam odabire operatera po izboru (A1, TELEMACH, HT….), na već pripremljenu infrastrukturu.

 

Upute za prijavu:

1.   U priloženoj tablici provjerite nalazi li se vaša kućna adresa na popisu „bijelih“ adresa, odnosno području gdje je provedena optika

-ukoliko ste pronašli svoju adresu:

2.   Ispunite priloženi Obrazac prijave

3.  Potpisane zahtjeve je potrebno poslati isključivo putem e-maila na adresu [email protected].

Podneseni zahtjevi će biti prikupljeni i obrađeni te će se zatim pristupiti spajanju priključaka. Potpisani zahtjev odnosi se isključivo na izvođenje priključka te nije vezan uz odabir operatora, kojeg korisnik nakon spajanja priključka može izabrati po vlastitom nahođenju.

 

**(Svi građani koji su svoje prijave dostavili na prethodno objavljenu e-mail adresu, ne moraju podnositi ponovnu prijavu, sve prikupljene prijave će biti zaprimljene i obrađene).

4.   U naslov vaše email poruke upisati: prezime ime, adresa

Npr. HORVAT HRVOJE Savska 1 Ivanić-Grad

 

 

 

PREUZMITE DOKUMENTE: