07.06.2023.

Svečana sjednica povodom Dana Grada Ivanić- Grada

Danas je povodom obilježavanja dana Grada u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada. Program je započeo u Parku hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik gradskog vijeća Željko Pongrac, dok se gradonačelnik Javor Bojan Leš osvrnuo na proteklu godinu i projekte u tijeku.

Jedan od najvrjednijih projekata je "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad" u vrijednosti od 36.400.000,00 €. Ovaj projekt ima za cilj unaprijediti vodno-komunalnu infrastrukturu na području Ivanić-Grada, posebno u pogledu kanalizacije. Drugi, jednako značajan projekt "Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok" čija je vrijednost 11.945.000,00 €, fokusira se na poboljšanje vodoopskrbnog sustava. Također, važno je naglasiti i projekt "Širokopojasni internet" s vrijednošću od 10.219.000,00 € koji je također jedan od prioriteta. Ovaj projekt ima za cilj proširiti pristup brzom i stabilnom internetu na širem području Ivanić Grada putem optičke mreže.

Jedan od važnijih demografskih projekata Grada je izgradnja novih zgrada dječjih vrtića u Ivanić-Gradu i Graberju Ivanićkom, ukupne vrijednosti 5.000.000,00 €. Ovi vrtići bit će ključni za pružanje kvalitetnog dječjeg vrtićkog i predškolskog obrazovanja i skrbi u gradu.

Svi ovi projekti predstavljaju važne inicijative za daljnji razvoj Ivanić-Grada i poboljšanje kvalitete života građana. Grad će nastaviti ulagati u ključne infrastrukturne projekte kako bi stvorio moderno, funkcionalno i povezano okruženje za svoje stanovnike.

I ove su godine na svečanoj sjednici uručene godišnje nagrade i priznanja pojedincima i udrugama za doprinos i postignuća u razvoju ugleda Grada Ivanić- Grada.

Nagradu Đuro Stjepan Deželić iz područja humanitarnih djelatnosti, sporta i aktivnog građanstva su primili Volonterski klub Srednje škole Ivan Švear, Pero Krnjaić i Željko Škrnjug, Suzana Lovrenščak i posthumno Krešimir Ceranić.

Nagrada Stjepan Basariček iz područja odgoja i obrazovanja pripala je Marini Zajčić iz Dječjeg vrtića Ivanić- Grad i Krešimiru Skupnjaku iz Srednje škole Ivan Švear.

Nagradu Đuro Kundek za poslovni uspjeh i gospodarski razvoj primili su Trgovačko društvo MI MARIS, Jasna Acinger Prebeg i Dragutin Kezele.

Nagrada Grada Ivanić-Grada za životno djelo pod nazivom „Ivanić Tvrđa“ dodijeljena je književnici i prevoditeljici Đurđi Vukelić Rožić.

Svečanoj sjednici su prisustvovali predstavnik Hrvatskog Sabora Mato Čičak, predstavnica župana Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, šef izvršne vlasti Grada Naftalana iz Azerbajdžana Vugar Novruzov, prvi tajnik veleposlanstva Republike Azerbajdžan Zaor Abasov, te ostali brojni uzvanici iz sisačke biskupije, hrvatskog ratnog zrakoplovstva, prijateljskih gradova i općina, te vijećnici i predstavnici gradskih institucija, udruga i stranaka.

Sjednica je završila svečanim potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji gradova Naftalan i Ivanić-Grad radi provođenja zajedničkih projekata i razvoja prijateljskih veza među stanovništvom.