05.04.2024.

Ivanić-Grad u suradnji s Turističkom zajednicom predstavio inovativne bojanke za djecu

U Dječjem vrtiću Ivanić-Grad, u prisustvu gradonačelnika Javora Bojana Leša, ravnateljice vrtića Pine Gavranović i direktorice Turističke zajednice Ivanić-Grad Ane Gašparović, predstavljena je nova bojanka za djecu.

Direktorica Turističke zajednice, Ana Gašparović, istaknula je jedinstvenost bojanki koje obuhvaćaju motive kulturne i prirodne baštine grada. “Ovo nisu obične bojanke – one su prozor u bogatu kulturnu i prirodnu baštinu Ivanić-Grada, namijenjene predškolskoj djeci kao most prema boljem razumijevanju i cijenjenju svog zavičaja. Naš cilj je da djeca na inovativan način upoznaju Ivanić-Grad. Bojanke će biti dostupne i u lokalnim ugostiteljskim i smještajnim objektima, omogućujući obiteljima s djecom da bolje upoznaju naš grad.

Jedna od posebnosti bojanki jest i integracija QR kodova koji vode do digitalnih verzija motiva, inspiriranih popularnim WhatsApp i Viber stikerima, potičući time interaktivno učenje.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš izrazio je zadovoljstvo inicijativom, naglasivši ulaganje grada ne samo u infrastrukturu nego i u obrazovne resurse kao što su ove bojanke. “Za nas je ključno ulagati u našu djecu, omogućujući im kroz igru, veselje i smijeh da upoznaju ljepote i vrijednosti Ivanić-Grada. Kroz ovu inicijativu, grad Ivanić-Grad dokazuje svoju predanost zajednici i održivom razvoju, usmjeravajući pažnju na važnost edukacije od najranije dobi.” rekao je gradonačelnik. Zahvalio je Turističkoj zajednici i ravnateljici vrtića na suradnji i trudu koji su uložili u realizaciju ovog projekta, ističući kako je suradnja ključna za obrazovanje mladih generacija o važnosti lokalne baštine.

Zoran Ožetski