11.04.2024.

Održana skupština Gradske zajednice športskih udruga Grada Ivanić-Grada

Sport u Ivanić-Gradu očekuje daljnji rast, gradonačelnik Leš najavio nove sportske sadržaje u gradu

Sport u Ivanić-Gradu očekuje daljnji rast i brojni novi infrastrukturni objekti. Nakon što je u potpunosti uređen SRC Zelenjak, obnovljene postojeće dvorane, gradonačelnik Javor Bojan Leš na skupštini Gradske zajednice športskih udruga Grada Ivanić-Grada najavio je gradnju balon dvorane na Zelenjaku, kao i dvije nove dvorane.

-Definitivno idemo s balon dvoranom na Zelenjaku čija je cijena oko 180 tisuća eura. Balon ćemo postaviti na ono postojeće rukometno igralište. Time dobivamo novu dvoranu za sportske aktivnosti. Od 1.10. do 1.5. imat ćemo montiranu dvoranu, nakon čega će se skidati balon tijekom proljetnih i ljetnih dana. Ovaj projekt će biti vrlo brzo realiziran, kroz par mjeseci. Ono što se radi paralelno je jedna velika montažna dvorana koja bi išla na onim terenima pored Učeničkog doma, gdje također imamo svu potrebnu infrastrukturu. Osim toga Gradu je odobren projekt dogradnje škole u centru vrijedan 7 milijuna eura, a u sklopu toga je i izgradnja jedne male dvorane- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš pohvalivši suradnju Grada i Zajednice.

-Mogu s ponosom reći kako je suradnja nikad bolja, dok financijska sredstva za sport i sportske udruge rastu iz godine u godinu. Tu se svima zahvaljujem na partnerskom odnosu koji imamo- poručio je Leš, najavivši kako će rebalansom proračuna za 15 tisuća eura biti povećana stavka prijevoza u stavci sportova od posebnih interesa.

Prisutni na skupštini izrazili su svoje zadovoljstvo čuvši gradonačelnikove riječi, koje su im samo poticaj da i u narednom razdoblju postižu što bolje rezultate.

-I u prošloj godini nastavili smo sa svim onim aktivnostima koje su nam bile u planu. Naši su sportaši i tijekom 2023. postigli niz sjajnih rezultata, pa tako imamo 11 državnih prvaka i čak 35 medalja osvojenih na Prvenstvima Hrvatske. Uz to, imamo i šest državnih reprezentativaca- na što smo jako ponosni-kazao je predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Grada Ivanić-Grada, Saša Turkalj.

Sportske rezultate pratila je i nikad veća financijska podrška, jer u prošloj godini prihodi Zajednice iznosili su 415 tisuća eura, a u istom iznosu financije su planirane i za ovu godinu.

-Na valu ovih lijepih vijesti idemo u nove pobjede- poručio je za kraj predsjednik Saša Turkalj.