07.06.2024.

Ivanić-Grad nagradio uspješne učenike i mentore

Grad Ivanić-Grad je danas 7. lipnja 2024. dodijelio zahvale gradonačelnika Grada Ivanić-Grada za ostvarene rezultate na državnim natjecanjima učenicima srednjih i osnovnih škola s područja grada.

Zahvale su javno priznanje za konkretan doprinos za promicanje ugleda grada Ivanić-Grada posebice vezan uz određeni događaj te dostignuća učinjena na dobrobit grada i njihovih građana u području gospodarstva i društvenih djelatnosti.

U vidu nove tradicije, a povodom Dana grada, odlučili smo se za nagrađivanje svojih najboljih učenika koji su osvojili nagrade i postigli značajne rezultate na državnim natjecanjima. Nagrađujemo i mentore, nastavnike koji ih vode i koji su uz njih. To je prilika da se pokaže važnost mladih ljudi za grad, koji postižu rezultate u naobrazbi i obrazovanju te na taj način promiču i Ivanić-Grad kao sredinu s uspješnim obrazovanjem gdje se do toga drži“, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš. Dodao je kako je ovo jedan od dokaza da imaju uspješne mlade ljude koje očekuje uspješna karijera u poslu. Ivanić-Grad povijesno drži do školstva, a Veleučilište je na tom tragu u nastavku tradicije grada te oplemenjivanju modernim sustavom obrazovanja koje prati trendove i potrebe na tržištu rada.

Tija Pavelić je učenica 8. razreda Osnovne škole Đure Deželića Ivanić-Grad, koja je osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizike i 3. mjesto na državnom natjecanju iz biologije. „Natjecanja se sastoje od testova, a državna natjecanja i od praktičnog dijela i zadataka. Na fizici su zadaci uglavnom računi, a praktični primjena znanja na neki sustav. Iz biologije se neki proces iz tijela prikazuje u nekom primjeru praktičnog rada, a zadaci su pitanja iz teorije. Najviše sam se pripremala za fiziku jer mi je nadraže bilo rješavati zadatke. Mjesec dana prije državnog natjecanja, učila sam fiziku po deset sati dnevno, a biologiju nešto manje. Ova nagrada je lijepo iznenađenje, drago mi je da je grad prepoznao trud“, rekla je Tija.

Proces priprema za državno natjecanje traje tijekom cijele godine kada se vidi posjeduje li učenik kompetencije koje su potrebne za sudjelovanje. Suradnja je tijekom nastave, prije, poslije, kad stignemo…uz zadatke iz prošli godina i vježbanje. Učenik mora i samostalno raditi kod kuće, uz pomoć tamo gdje zapne. S moje strane ima velik poticaj i motivaciju, jer i meni je samoj ponos i uspjeh u radu. Iako na državnim natjecanjima ne manjka nervoze i treme, uz dobru koncentraciju uspjeh je garantiran“, istaknula je Iva Ipšin, prof, savjetnica, nastavnica informatike i računarstva u OŠ Ivan Švear Ivanić-Grad.

Zahvale su dobili sljedeći učenici i mentori:

Učenici srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad:
Steli Korman, učenici 2.1 razreda, za ostvareno 1. mjesto na državnom natjecanju iz poduzetništva,
Ivanu Matiji Živko, učeniku 1.A razreda, za ostvareno 2. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika,
Kiari Klopotan, učenici 1.B razreda, za ostvareno 2. mjesto na državnom natjecanju iz geografije,
Franu Ozimcu, učeniku 1.C razreda, za ostvareno 2. mjesto na državnom natjecanju iz informatike te za ostvareno 3. mjesto na državnom natjecanju iz geografije,
Ireni Grdan, učenici 4.B razreda, za ostvareno 3. mjesto na državnom natjecanju iz španjolskoga jezika;

mentori:
mr.sc. Jadranki Dorešić, dipl. oec., savjetnica, nastavnica ekonomske grupe predmeta,
Valentini Pižir, prof, mentorica, nastavnica hrvatskoga jezika,
Marijani Baksa, prof., nastavnica geografije,
Ivi Ipšin, prof, savjetnica, nastavnica informatike,
Robertu Haimu, prof., nastavniku geografije.

učenici osnovnih škola na području Grada Ivanić-Grada:
Tiji Pavelić, učenici 8. razreda Osnovne škole Đure Deželića Ivanić-Grad, za ostvareno 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizike i za ostvareno 3. mjesto na državnom natjecanju iz biologije,
Teni Begović, učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Stjepana Basaričeka, za ostvarenu 2. državnu nagradu na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa iz flaute,
Bernardi Herceg, učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Stjepana Basaričeka, za ostvarenu 2. državnu nagradu na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa iz flaute;

mentori:
Denisu Toverniću, prof., nastavniku fizike,
Kaji Glavaš, prof., nastavnici biologije,
Antoniji Mikas, prof., nastavnici flaute.

Uz zahvalu gradonačelnika učenicima i mentorima dodijeljena je i novčana nagrada u iznosima:
učenicima za ostvareno 1. mjesto na državnim natjecanjima u iznosu od 200,00 eura,
učenicima za ostvareno 2. mjesto na državnim natjecanjima u iznosu od 150,00 eura,
učenicima za ostvareno 3. mjesto na državnim natjecanjima u iznosu od 100,00 eura,
mentorima u iznosu od 100,00 eura.

Iako novčane nagrade nisu velike, bitna je namjera da se pokaže važnost obrazovanja na razini škola i grada koji prate svoje učenike u svojim uspjesima. Trud, rad i uspješnost se treba nagrađivati.