10.06.2024.

Lipanjska pozornica je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture

Fortnite, lansiran 2017. godine, brzo je postao globalni fenomen zbog svoje dinamične kombinacije borbe za preživljavanje i kreativne izgradnje, privlačeći milijune igrača svojim vibrantnim svijetom i stalnim inovacijama. Ova igra, poznata po svom Battle Royale modu, redefinirala je industriju igara i postala kulturni fenomen, organizirajući događaje poput koncerata unutar igre koje prate milijuni gledatelja širom svijeta. U subotu 8. lipnja svoje znanja, trikove i vještine okušalo je 40-tak sudionika Fortnite gaming turnira u sklopu Lenovo Legion Cupa Ivanić-Grad 2023. Svi sudionici dobili su Lenovo Legion majice, bočice za vodu te promotivni popust od 10% za kupnju Lenovo uređaja u trgovici VACOM u Ivanić-Gradu.

Treće mjesto i nagradu Lenovo Gaming mehaničku tipkovnicu osvojio je Fran Međaković. Drugo mjesto uz nagradu Motorola mobilnog telefona Edge 40 Neo pripalo je Noi Batiniću. Pobjednik turnira i najjači gamer u gradu je Matej Pavelić koji je osvojio Lenovo Legion tablet.

U nedjelju 9. lipnja u sklopu Lipanjske pozornice svoje su glazbene snage odmjeriti školski bandovi s područja Zagreba, Zaprešića, Križa, Čazme, Dugog Sela i Ivanića u sklopu natjecanja Johannesburg school music fest 2024.

Nastupilo je 13 bendova: Bulltetproofs, Dobro pitanje, D.S.I. Drugo srce Ivančice, Jazavci, Ledene Barbike, MusicHeads, Nećemo tiše, Privatno vlasništvo, Razbijeno posuđe, Rock bend OŠ Čazma, Rock bend SŠ Čazma, Slobodni pad i The Storm. Stručni žiri sastavljen od popularnih hrvatskih glazbenika Ide Prester, Faisa Pinje, Nenada Borića i Dragomira Herendića Dragiannia pozorno su poslušali sve izvedbe te su donijeli svoje odluke.

Treće mjesto pripalo je bandu Slobodni pad iz Gimnazije Tituša Brezovačkog, Zagreb, drugi je bio band Privatno vlasništvo iz Srednje škole Ivan Švear, Ivanić-Grad, a pobjedu je odnio band Razbijeno posuđe iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Zagreb. Prva tri mjesta osvojila su poklon bon u Music shopu, poklon bon na platformi Entrio.hr i ulaznice za bazene Naftalan u Ivanić-Gradu.

Lipanjska pozornica ide dalje. Do kraja mjeseca očekuju vas još brojna događanja.

Kino program u Pučkom otvorenom učilištu zabavit će i djecu i odrasle. U srijedu 12. lipnja održat će se radionica za predstojeće ljetne dane – izrada prirodne kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom koju će voditi apiterapeutkinja i aromaterapeutkinja Mirjana Koprek.

U četvrtak 13. lipnja održat će se završna plesna produkcija Plesnog centra Karizma.

Za sve ljubitelje piva, 21. i 22. lipnja se sprema Beerday na kojem ćete se moći okušati u Pub kvizu na otvorenom, isprobati brojne craft pive, te uživati u koncertima Dodger Artfoola, Psihomodo Popa i Kočani orkestra.

Program završava proslavom Petrovog 29. lipnja kada će kroz centar grada prodefilirati povijesne postrojbe čiji će zapovjednik izvršiti prijavak gradonačelniku, a u popodnevnim satima kreće 11. Fišijada.

Svi posjetitelji mogu u lipanjskim danima osvježiti na vanjskim bazenima Naftalana i na jedinstvenom vodenom igralištu Spray parka na Sportskom parku Zelenjak.

Manifestacije organizira Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada.