10.03.2024.

[VIDEO] Jubilarno deseto izdanje Memorijalnog turnira Antonio Matijević "Djeca prijatelji"

Rukometni klub Ivanić-Grad ponovno je ugostio brojne sportske prijatelje iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine na Memorijalnom turniru "Djeca prijatelji" posvećenom Antoniu Matijeviću.

Zahvaljujući predanosti Rukometnog kluba Ivanić-Grad, Memorijalni rukometni turnir "Djeca prijatelji" dosegao je svoje deseto izdanje. Više od 350 mališana rođenih 2014. i 2015. godine sudjelovalo je u turniru, predstavljajući 32 ekipe iz spomenutih zemalja. Sportska dvorana Žeravinec bila je ispunjena dječjim smijehom i veseljem.

"Čast je i zadovoljstvo što smo nastavili tradiciju prijašnjih Uprava i ljudi koji su pokrenuli ovaj turnir. Prvenstveno tu se treba zahvaliti Josipu Majdeku Choxu koji je sve ovo i inicirao i pokrenuo. Kada vam se pridruže brojni roditelji tada vam sve ovo nije teško organizirati, jer gdje postoji volja postoji i način kako to odraditi", izjavio je Krešimir Malec, predsjednik Rukometnog kluba Ivanić-Grad.

Grad Ivanić-Grad kontinuirano pruža podršku turniru, a gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je tijekom otvaranja kako Rukometni klub Ivanić-Grad posebno njeguje rad s najmlađima.

„Drago mi je što je klub nastavio jednu ovako lijepu tradiciju i što ovakvim sportskim događajem čuvaju uspomenu na svoga nekadašnjeg člana“, naglasio je Leš

Na otvaranju turnira prisustvovala je i Antonijeva obitelj, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što se tradicija turnira održava već toliko godina.

"Jako mi je drago što vidim ovoliko djece i mladosti u dvorani. Miješaju se malo osjećaji, s jedne strane mi je drago kad sve ovo vidim, dok s druge osjećam tugu. Na kraju svega neizmjerno nam je drago što je turnir prerastao u tradiciju i što djeca kroz ovaj turnir stječu nova prijateljstva", poručio je Božidar, Antonijev brat.

Evo i jednog kratkog osvrta na atmosferu u Sportskoj dvorani Žeravinec.