29.08.2013.

Tvrtka Ivasim d.o.o. otvara projekt "Kemija-prijatelj okoliša"


ivasim.jpg U srijedu 28. kolovoza 2013. godine tvrtka Ivasim d.o.o., u Hotelu Sport, predstavila je otvorenje projekta "Kemija-prijatelj okoliša". Predstavljeni projekt u skolpu je "Potpore za jačanje konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva", IPA komponenta III c te je iz tog programa i sufinanciran.

Projekt koordinira i provodi Ivasim d.o.o uz potporu ugovornog tijela Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) i Ministarstva za poduzetništvo i obrt.
U izradi projekta su sudjelovali Iva Mraović, Deana Vlahović i Drago Dokmanić koji su ujedno i prezentacijom predstavili projekt a sve prisutne uvodnom riječi pozdravila je direktorica Ivasima d.o.o. Ljiljana Renić.
Predstavljanju projekta nazočili su predstavnici Grada Ivanić-Grada zamjenica gradonačelnika Gordana Brcković i pročelnica Općeg upravnog odjela Dražena Mucha te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, kao i predstavnici hrvatskih gospodarskih udruženja i brojni poslovni partneri.

Kroz aktivnosti projekta "Kemija-prijatelj okoliša" Ivasim d.o.o želi ostvariti bolje uvijete za istraživanje i razvoj kako bi razvijao proizvode visoke kvalitete kao i ekološki prihvatljive proizvode, povećati produktivnost i smanjiti troškove proizvodnje, te smanjiti na minimum mogućnosti ekološkog zagađenja.   Također, projekt će se iskoristiti za uvođenje novih tehnologija, opreme labaratorija, spremišta, automatske punilice i kompjuterske opreme. Osnažit će se i suradnja Ivasima d.o.o sa obrazovnim institucijama kemjskog i rudarskog usmjerenja, potaknuti razvoj novih proizvoda te omogućiti i ostvariti stalan proces prijenosa znanja.
Sukladno razgovoru s direktoricom Ljiljanom Renić, zamjenica gradonačelnika Gordana Brcković, je osobno dogovorila, da će sudionici na ostvarivanju financijskih sredstava iz projekta "Kemija-prijatelj okoliša" i financijskih benefita iz Europske unije, prenijeti poduzetnicima Grada Ivanić-Grada pozitivna iskustva kako bi i oni mogli ostvariti financijske potpore koje se dodjeljuju i time ostvariti učinkovito poslovanje.