11.04.2014.

Aktivnosti za status “Grad prijatelj djece”

Drugi sastanak Koordinacijskog odbora akcije kojom Grad Ivanić-Grad želi steći status „Grad prijatelj djece“ održan je u srijedu 9.4.2014.god. Članovi Koordinacijskog odbora prezentirali su rezultate Startnog upitnika za samo ocjenjivanje grada / općine u akciji Gradovi i općine-prijatelji djece o zatečenom stanju na početku akcije. Startnim upitnikom obuhvaćeno je deset programskih područja: Program i plan za ostvarivanje prava i potreba djece, Namjenska novčana sredstva za zaštitu i odgoj djece u gradu / općini, Podrška i pomoć udrugama koje imaju programe za djecu, Dijete u sigurnom i zdravom gradu / općini, Zdravlje djece, Odgoj i obrazovanje djece, Socijalna skrb za djecu, Kultura i šport djece i za djecu, Slobodno vrijeme i rekreacija djece te Podrška i pomoć roditeljima u skrbi i odgoju djece. 


Također je uspješno završena radionica “Rastimo zajedno” u Dječjem vrtiću Ivanić Grad u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u okviru Unicef-ove akcije “Prve 3 su najvažnije”. 

U planu je javna prezentacija akcije „Grad prijatelj djece“ u sklopu Festivala igračaka koji će se održati od 17.5. do 23.5.2014. u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu i UNICEF-ova izložba fotografija „Kako žive djeca u Hrvatskoj“ koja će se održati 21.5.2014. u Gradskoj knjižnici u Ivanić Gradu. Savez društava Naša djeca Hrvatske održat će tematsko Savjetovanje „Kako se uključiti i voditi akciju Gradovi i općine – prijatelji djece“ koje u Zagrebu 24. travnja 2014. godine organizira Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece (Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju, Ured UNICEF-a te predstavnici gradova i općina). Na Savjetovanju će sudjelovati predstavnici Grada Ivanić-Grada i Koordinacijskog odbora kako bi izmijenili iskustva s ostalim gradovima koje su kandidati ili su stekli status „Grad prijatelj djece“.