25.04.2014.

Zelena čistka 2014

Ove subote, 26.04.2014. u Ivanić-Gradu se održava akcija Zelena čistka, ove godine udružila je oko 1000 volontera u zajedničkom uklanjanju otpada na području Grada Ivanić-Grada, te će se očistiti 10ak lokacija u Gradu od centra grada, okoliša škola, parkova i šuma.

Među prijavljenim volonterima nalaze se dječji vrtići, osnovne i srednja škola, kulturno umjetnička društva, mjesni odbori, dobrovoljna vatrogasna društva, vatrogasna postrojba Grada te druge gradske udruge. Za čišćenje su osigurane vreće, rukavice, te vrtićima i školama cvijeće za uređivanje okoliša.

Akcija čišćenja počinje u 09.00 sati, te završava u 13.00 sati. 

Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja nelegalnih odlagališta otpada i najveći volonterski ekoprojekt u Hrvatskoj, koji okuplja mnogobrojne građane, glavni cilj projekta je buđenje svijesti građana o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja prirode i ono najvažnije očuvanja planeta Zemlje. Zbog toga se svi zajedno udružimo 26.04.2014.godine i pokažimo važnost očuvanja okoliša, te što sve možemo za našu Zemlju učiniti u samo jednom danu.

Lokacije čišćenja:
1) Cesta od Graberja Ivanićkog prema Petici
2) Put prije nadvožnjaka prema Žutici
3) Društveni dom Donji Šarampov
4) Đački dom
5) Poučna staza Žutica
6) Društveni dom Tarno
7) Centar i skela Dubrovčak
8) Područje oko škola, vrtića, POU
9) Šuma u Cagincu
10) Centar Posavski Bregi
11) Šumećani
12) Kućica Crvenog Križa
13) Korito rijeke Lonje