15.10.2014.

Otvorenje izložbe ”Pumpkintown“ i konferencija za novinare povodom Bučijade

Otvorenje izložbe”Pumpkintown”, akademske slikarice Ivane Ožetski i press konferencija povodom 10. Bučijade  održana je u utorak, 14. listopada 2014. u 12 sati u prostoru TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb.

Akademska slikarica Ivana Ožetski, prikupljajući suhe buče najrazličitijih oblika, stvorila je razne likove - puževe, zmajeve, ribe, vrapce, labudove, ali i kuhare, fiškale, kraljeve, kraljice i babe svađalice. Nastao je tako Pumpkintown mali paralelni grad u kojemu, u skladu i jadu, žive njegovi brojni stanovnici. Da bi priča o Pumpkintownu bila životnija, svaki lik, stanovnik grada, popraćen je tekstom, malim aforizmom koji govori o njegovom specifičnom karakteru. Kao i u ljudskom svijetu, koji mu je uzor, likovi u Pumpkintownu znaju biti ljupki, mili, ali i zajedljivi i provokativni.

U sklopu otvorenja izložbe održana je press konferencija povodom jubilarne 10. Bučijade, turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije koja će se 18. i 19. listopada održati u Ivanić-Gradu. Direktorica ureda TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić naglasila je dobro posjećenost ove manifestacije i sadržajnu raznolikost programa  za sve generacije. Direktorica TZG Ankica Bešter predstavila je program Bučijade, te proizvođače bučinog ulja i eko proizvoda EPG Sever i OPG Bunjevac, gastro ponuda jela od buče ugostiteljskih objekata Ivanić-Grada. Tajnica udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske Marica Svetlečić  predstavila je program Dana bučinog ulja. 

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović istaknuo je gospodarstvu važnost manifestacije za grad, te otvorio izložbu „Pumpkintown”

Kuma 10. jubilarne Bučijade, Danka Derifaj, reporterka emisije Provjereno (Nova TV), rodom ivanićanka, pozvala je sve posjetitelje na 10. Bučijadu koja se održava 18.i 19. listopada u Ivanić-Gradu.

Dođi, osjeti, okusi, vidi!

Više o programu i voznom redu ”Bučko-express” na www.tzig.hr