03.10.2014.

Program EnU na području Grada Ivanić-Grada

Dana 26.rujna 2014. godine zaključen je Javni natječaj za korištenje mjera energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Ivanić-Grada.
Dana 02. listopada Povjerenstvo za provedbu postupka natječaja održalo je 1. sjednicu na kojoj su otvorene pristigle ponude i pripremljen je plan daljnjih aktivnosti.
U predviđenom roku je pristiglo 39 zahtjeva građana, od kojih se u 19 zahtjeva traži maksimalno dozvoljeni poticaj (37.500,00 kuna) i 20 zahtjeva s traženim iznosom potpore manjim od maksimalno predviđenog.
Najveći zahtjev za potporu iznosi 199.643,75 kuna i odnosi se na toplinsku ovojnicu, a  najmanji 14.000,00 kuna i odnosi se na sustav grijanja.Najveći interes građani su iskazali prema mjerama toplinske izolacije obiteljskih kuća (fasade i krovišta).
 
Prije objave "Neslužbene bodovne liste" potrebno je izvršiti bodovanje zahtjeva, pa će Povjerenstvo tijekom mjeseca listopada provjeriti usklađenost prijavnih obrazaca sa stanjem na terenu. O točnom terminu obilaska građani koji su se javili na EnU natječaj, bit će unaprijed obaviješteni.