27.04.2015.

OBAVIJEST

Nakon prijava građana o širenju neugodnih mirisa na djelu Grada Ivanić-Grada – područje Mjesnog odbora Šarampov Gornji, Grad Ivanić-Grad je putem nadležne službe izvršio uvid na terenu, te su kontaktirane inspekcijske službe koje djeluju na području Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić, a sve u cilju pronalaska izvora širenja neugodnih mirisa.

Prilikom obilaska terena te provjerom pravnih i fizičkih osoba koji se potencijalno bave poljoprivrednom djelatnosti utvrđeno je da su neki od njih u periodu od 18.04 do danas vršili izvoz stajskog gnoja, te da je smrad najvećim djelom nastao zbog navedenih radnji.

Prema važećim propisima na nezasijanim površinama potrebno je stajski gnoj što prije unijeti u tlo te isti treba jednakomjerno rasporediti po površini tla.

S obzirom na period pojačanih aktivnosti na pripremi poljoprivrednih površina, mole se građani na području Grada Ivanić-Grada da se kod radnji gnojidbe površina pridržavaju svih važećih propisa, odnosno da se izvezeni gnoj na poljoprivrednim parcelama u što kraćem roku unese u tlo.