20.08.2015.

Poziv građanima - 45. Memorijal Stjepan Grgac

Grad Ivanić-Grad i Biciklistički klub „Ivanić“ pozivaju sve građane, sve ljubitelje biciklizma i sve ljubitelje sporta da dođu na start utrka te da uživaju u umijeću koje će nam u nedjelju 23.08.2015. pokazati vrhunski biciklisti koji će doći u Ivanić-Grad.

23. kolovoza 2015. sa startom i ciljem  u Ivanić-Gradu će se pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i MUP-a RH, održati velika sportska manifestacija - 45.Memorijal Stjepan Grgac, cestovna međunarodna biciklistička utrka koja se boduje za KUP Hrvatske 2015. u kategoriji početnika, kadeta, juniora i seniora, a na utrci voze i veterani i žene.

Organizator ovog natjecanja, Biciklistički klub „Ivanić“ iz Ivanić-Grada očekuje nastup oko 250 biciklista iz svih klubova Hrvatske, a redovito na toj  utrci sudjeluju i najbolji biciklisti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja iz regije.

 VETERANI i ŽENE startaju u 09.30 sati a dolaze na cilj oko 10.25 sati. Oni voze relaciju  Ivanić-Grad – Križ –Ivanić-Grad, u dužini od  35,7 km .

 SENIORI  startaju u 11.00 sati a na cilju se očekuju  oko 14.20 sati. Voze relaciju  Ivanić-Grad – Popovača - Kutina - Garešnica - Kutina - Popovača – Ivanić-Grad, u dužini od 139,0 km.

 JUNIORI imaju start u 11.15 sati, a na cilj dolaze oko 13.45 sati. Staza njihove utrke je:Ivanić-Grad – Caginec- Graberje Ivaničko- Križ - Popovača - Kutina - Popovača – Križ - Graberje Ivaničko- Caginec- Ivanić-Grad, u dužini od 99,0 km.

 KADETI  voze na stazi: Ivanić-Grad –  Caginec- Graberje Ivaničko- Križ - Popovača – Križ - Graberje Ivaničko- Caginec-Ivanić-Grad dugačkoj 64,6 km. Startaju u 11.30 h na cilju će biti oko 13.10 sati.

Na kraju će startati oni najmlađi, početnici koji voze na relaciji Ivanić-Grad – Caginec - Graberje Ivaničko (Okretište) – Caginec- Ivanić-Grad, u dužini od 21,0 km. Njihov start je u 11.45 sati a na cilju se očekuju oko 12.20 sati.

 Start i cilj utrka u svim kategorijama je u Ulici Kralja Tomislava u Ivanić-Gradu, ispred Doma umirovljenika.

 Sve sudionike u prometu na relacijama na kojima će se u nedjelju odvijati ove biciklističke utrke, organizator moli i poziva da budu krajnje pažljivi, strpljivi i tolerantni te da na taj način olakšaju posao brojnim redarima, članovima DVD-a Ivanić-Grad, DVD-a Donji Šarampov, DVD-a Trebovec, DVD-a Breška Greda, DVD-a Deanovec, Vatrogasne zajednice Općine Križ, DVD-a Popovača i policijskim službenicima Policijske uprave Zagrebačke (PP Ivanić-Grad), Policijske uprave Sisačko-moslavačke (Postaja prometne policije Kutina) i Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske (PP Garešnica) koji će raditi na osiguranju biciklista-sudionika utrke.

Naime, ova utrka jedinstvena je u Hrvatskoj i po tome što se odvija na cestama koje za vrijeme odvijanja utrke nisu zatvorene za ostali promet a koje prolaze kroz tri županije: Zagrebačku županiju, Sisačko-moslavačku i Bjelovarsko –bilogorsku županiju.

Medijski pokrovitelj 45. Memorijala Stjepan Grgac je Portal Volim Ivanić i Obiteljski radio Ivanić.