31.08.2015.

ŽRK Ivanić – ŽRK Bjelovar 32:34 (12:14)

Ivanić
P. Kinderman 1, D. Kinderman, Forko 3, Petreković 1,Krnjević 5, Kralj 1, Ajduk 3, Bukovina, Gunjača 3, Mrazović 8, Jambrek 2, Orlović 5

Bjelovar
Zrilić, Seretin, Smiljčić 8, Tolić 1, Mikulić 6, Galetić 7, Kuzmić 1, Horvat 7, Bedeković, Cindrić 1, Gavrić 1, Hruby 2, Gašparović

U prvoj utakmici sezone pred domaćom publikom rukometašice Ivanića izgubile su od Bjelovara 2 razlike. Solidan otpor naših cura obzirom da su Bjelovarčanke iskusnije za prošlogodišnju prvoligašku sezonu i da su ipak dalje odmaknule s pripremama za sezonu.

Utakmica od početka na strani Bjelovara koji drže laganu prednost, većinom 1-3 gola razlike. Ponovo nam je lošija strana igre bila obrana, neuigrana, mekana, s mnogo lutanja i pojedinačne dekoncentracije. Golmanica Dubravka Bukovina s tek nekoliko obrana dala naslutiti svoju kvalitetu koja je sigurno više od prikazanog.

S druge strane dobra napadačka igra, mnogo raznovrsnija nego lani sa podosta više golova s vanjskih pozicija zahvaljujući pridošlim Katarinom Mrazović i Kristinom Gunjačom kojima se pridružila i Mateja Orlović sa dva-tri gola izvana. Krila (Lea Jambrek i Petra Ajduk) su dobro iskoristila ono malo prilika koja su imala. Tomu treba dodati i doprinos Tee Forko kao i nekoliko dobrih akcija na pivotmene (Doru Krnjević i Lorenu Petreković). Uspjeli smo i nekoliko puta iskontrirati gošće, a na kraju svoje minute iskoristile su i Paula Kinderman i Karmen Kralj upisavši se u strijelce. Tek Doris Kinderman nije zabila gol jer zapravo nije ni imala prave prilike za šut.

Sveukupno možemo imati razloga za optimizam jer zaista imamo mnogo prostora za napredak, pogotovo u igri u obrani, a očito je da unatoč zabijena 32 gola možemo puno pojačati napadačku igru. Također, uskoro ćemo biti jači i za ozljeđene Martu Pezić i Doris Hren.

Posebno treba istaknuti, s nenavršenih šesnaest godina, Katarinu Mrazović hrabru u napadu, odličnog udarca, čvrstu i gotovo neprelaznu u obrani. Sigurno već sad pojačanje, a važan adut ubuduće.

Izvor: www.zrk-ivanic.hr

Na uzvrat u Bjelovar idemo već u srijedu 02.09., a početak utakmice je zakazan za 19,30.